U Sisku održano Regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju 'Regije 4'

NEVJEROJATNI ‘OLIMPOVCI’: Popeli se na ukupno 99 postolja, a kući donijeli čak 165 medalja, od čega 72 zlata

Objavljeno: 29.11.2021. zagorjeinternational

Ovog je vikenda na 25-metarskom bazenu Športsko-rekreacijskog centra u Sisku održano Regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju ‘Regije 4’, u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza, Plivačkog kluba “Sisak – Janaf“ i klubova ‘Regije 4’.

Nastupili su i zabočki ‘Olimpovci’ koji su se s ovog natjecanja vratili s nevjerojatnih 99 postolja, od čega 77 pojedinačnih i 22 štafetna, odnosno, 57 prvih mjesta, 17 drugih i 29 trećih mjesta. Kući su ukupno donijeli čak 165 medalja, od čega 72 zlatne, 35 srebrnih i 62 brončane.

Na natjecanju je nastupilo 114 plivačica i plivača iz ukupno 13 klubova, a to su “Barok“ iz Varaždina, “Cerine“ iz Koprivnice, “Čakoveči plivački klub“ i Klub “Međimurje“ iz Čakovca, “Marsonia“ iz Slavonskog Broda, Klub “Osijek“, “Orion“ i “Vinkovački plivački klub“ iz Vinkovaca, Klub “Vukovar“, domaćin “Sisak – Janaf“ i zabočki “Olimp“.

Ukupno je 13 ‘Olimpovaca’ (četiri plivačice i devet plivača) pod stručnim vodstvom trenera Ivice Androića i trenerice Lare Očić iz plivačke baze Termi Tuhelj, krenulo put Siska. Nastupili su Mihaela Kramarić, Jana Pavalić, Vanja Bartol, Hana Blažević, Nikola Iveković, Vili Sivec, Petar Pavalić, Lovro Gorupić, Patrik Erceg, Leon Novak, Ivan Fučkar, Enio Horvat i Niki Horvat.

‘Olimpovci’ su plivali u skupinama ‘mlađi juniori’ (15-16 godina), ‘mlađe juniorke’ (14-15 godina), ‘juniori’ (17-18 godina), ‘juniorke’ (16-17 godina), ‘mlađi seniori’ (19-20 godina), ‘mlađe seniorke’ (18-19 godina) te ‘seniori’ i ‘seniorke’, a utrke su bile podijeljene u tri dijela i sve su plivane kao finalne utrke. Isto tako, s obzirom na to da su kategorije bile otvorene, mlađi i napredniji natjecatelji su u jednoj utrci osvajali medalje u više dobnih kategorija.

‘Olimpovci’ su osvajali medalje u pojedinačnim kategorijama ili u štafetama. Najuspješnija je ponovno bila Jana Pavalić koja je ukupno osvojila 29 medalja od čega 16 zlatnih, osam srebrnih i pet brončanih. Vili Sivec osvojio je ukupno 20 medalja (19 zlatnih i jedno srebro), Petar Pavalić 17 (zlatnih), Leon Novak 17 (pet zlatnih, četiri srebrne i osam brončanih), Patrik Erceg 13 medalja (šest zlatnih, jednu srebrnu i šest brončanih), Hana Blažević ukupno 16 medalja (šest srebrnih i 10 brončanih), Vanja Bartol 15 (pet srebrnih i 10 brončanih), Mihaela Kramarić devet medalja (četiri srebrne i pet brončanih), Enio Horvat osam (dvije srebrne i šest brončanih), Niki Horvat osam medalja (dvije srebrne i šest brončanih), Ivan Fučkar također osam (dvije srebrne i šest brončanih), Lovro Gorupić tri medalje (zlatne) i Nikola Iveković dva zlata.

Sljedeće na rasporedu su pripreme za Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine na malom bazenu koje će se održati sredinom prosinca u Rijeci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba