HUMANITARNO ZA UDRUGU 'ONKOLOŠKI PACIJENT': Prva svijeća u sklopu “Adventa u Zagorju“ tradicionalno upaljena u Humu na Sutli

MESARIĆ: Krapinsko-zagorska županija je pri vrhu po broju onkoloških bolesnika, ali nema poraza, idemo u pobjede

Objavljeno: 29.11.2021. zagorjeinternational

U Humu na Sutli ove je nedjelje upaljena prva adventska svijeća u sklopu županijske manifestacije “Advent u Zagorju”, koja se održava 18. godinu zaredom. Manifestacija je humanitarnog karaktera, a ovogodišnja prikupljena sredstva namijenjena su Udruzi “Onkološki pacijent” iz Huma na Sutli za pokretanje kampanje “Rak. I kaj sad?”.

Prvu adventsku svijeću zapalila je zamjenica župana Jasna Petek.

– Svake godine imamo plemenitu nakanu za one kojima je najteže i kojima trebamo pomoći a Krapinsko – zagorska županija se sve ove godine vrlo rado odaziva. Organizatorica Đurđa Mesarić uvijek je dolazila k nama s dobrim idejama, govorila kome treba pomoći a ovoga su puta to onkološki pacijenti. Svima želim da ovaj advent prođe u što mirnijem okruženju, da mislimo na sebe, ali i na druge. S obzirom da je ova prva svijeća koju palimo svijeća nade, neka bude svjetlo na kraju tunela za sve oboljele od bilo kojih bolesti, a nama koji smo sad dobro neka bude nada da ćemo što prije izaći iz ove pandemije i moći normalno živjeti – rekla je Petek.

Prigodne riječi uputio je i načelnik Općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša.

– Ovo je vrijeme došašća, vrijeme iščekivanja i vrijeme kada svi na neki način očekujemo nešto, a to nešto dešava se u ove četiri adventske nedjelje. Nadam se da ćemo dobiti jedan mir, jednu hrabrost i jednu novu nadu – rekao je Jutriša.

Predsjednica Udruge “Onkološki pacijent“ iz Huma na Sutli Đurđa Mesarić, zahvalila je Županiji i Općini na podršci, kao i svima koji su na bilo koji način poduprli projekt „Rak. I kaj sad?

– Krapinsko – zagorska županija je na vrhu po broju oboljelih u cijeloj Hrvatskoj, to je stvarno užasan podatak i nije lako sve to proći, ali ja uvijek zastupam tezu – Nema poraza, idemo u pobjede – rekla je Mesarić.

Druga adventska svijeća bit će upaljena u suradnji s krapinskim ogrankom Europa Donne Hrvatska, u nedjelju, 5. prosinca na koncertu klape “Belica“ u Festivalskoj dvorani u Krapini.

Izvor: KZŽ

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter