Nije to više ono klasično “daj mi jedan pelin gorki“

Hrvatski pelinkovac uvršten među 15 najboljih pića ove godine

Objavljeno: 18.11.2021. zagorjeinternational

“Usa Today“, poznati američki magazin, Badelovo je piće pelinkovac “Antique“ proglasio jednim od najzanimljivijih pića ove godine.

U tekstu “15 alkoholnih pića, likera i flaširanih koktela koje morate probati”, magazin je naveo alkoholne brendove koji su ih se najviše dojmili na konferenciji ‘Bar Convent’ u Brooklynu, gdje je jedan od 130 internacionalnih izlagača bio i Badel, piše Index.hr.

– Iako nije toliko raširen u SAD-u kao škotski viski ili talijanski amaro, pelinkovac je posebno intrigantan liker koji svakako vrijedi kušati. Dok se u pelinu uživa na cijelom Balkanu, “Antique“ ovom piću, koje je davne 1862. godine prvi stvorio Franjo Pokorny za pomoć pri probavi, dodaje posebnu hrvatsku notu – piše magazin “USA Today“.

Uz “Antique“ još su nahvalili i “Novo Fogo“, viski “Yellow Rose“, rumove “Coconut Cartel“, “Diplomatico“ i “Plantation“, koktele “Nixta Licor de Elote“, “Siponey“ i “Social Hour“, ginove “Scapegrace Black“, “Fords“ i “Bimini“, tekilu “Tanteo“, mezcal “Sentir“ i talijanski “Italicus“.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba