FOTOGALERIJA: LAMPIONI DILJEM ZAGORJA OSVJETLJAVALI USPOMENU NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA I NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE

“Nikada nećemo zaboraviti žrtvu grada heroja!”

Objavljeno: 18.11.2021. zagorjeinternational

Uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje delegacija Grada Krapine predvođena gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem odala je počast poginulim hrvatskim braniteljima i nevinim žrtvama Domovinskog rata.

Uz paljenje svijeća i čitanje pisama Siniše Glavaševića u interpretaciji učenika krapinskih osnovnih škola Hane Blažević, Mirana Bračuna, Laure Štor i Karoline Vragović, okupljeni su se prisjetili svih koji su položili svoje živote na oltar domovine u najvećoj tragediji hrvatskog naroda u novijoj povijesti.

Veliku zahvalnost žrtvi grada heroja istaknuo je i gradonačelnik Gregurović koji je naglasio kako je Vukovar bio i ostao simbol hrvatskog otpora i borbe za neovisnost i suverenitet.

Grad Krapina

-Prisjećamo se i odajemo počast svim hrvatskim braniteljima, ali i nevinim žrtvama strašne tragedije u hrvatskoj povijesti. Zahvalni smo svim braniteljima koji su nam omogućili da danas živimo u slobodnoj Hrvatskoj, a kako njihova žrtva ne bi bila uzaludna, naš zadatak je graditi moderniju i bolju državu i pravednije društvo – poručio je gradonačelnik Gregurović.

Uz gradonačelnika, svijeće duž Šetališta hrvatskog narodnog preporoda zapalili su i njegov zamjenik Ivica Hršak, predsjednik Gradskog vijeća Mladen Gregurović,  predstavnici braniteljskih udruga te brojni okupljeni građani nakon čega je održana projekcija dokumentarnog filma „Plavi kaputić – 30 godina poslije”. 

Evo kako je bilo u ostalim zagorskim gradovima i općinama:

Općina Kumrovec

Općina Konjščina

Općina Krapinske Toplice

Grad Oroslavje

Grad Pregrada

Općina Tuhelj

Općina Zagorska Sela

Grad Zlatar

Općina Mače

Općina Marija Bistrica (Foto: Radio Marija Bistrica)

Grad Donja Stubica

Grad Zabok

Grad Klanjec

Grad Novi Marof

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba