DRUŠTVENO ODGOVORNI: Tvrtka ZMH Horvat iz Konjščine Općoj bolnici Zabok donirala 150.000 kuna vrijednu opremu za Odjel neurologije

DIREKTOR HORVAT: Vjerujte, ljepše je nekome pokloniti nešto, nego primiti poklon. Zadovoljstvo je naše

Objavljeno: 28.10.2021. zagorjeinternational

Zahvaljujući tvrtki ZMH Horvat iz Konjščine, Odjel za neurologiju Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana bogatiji je za vrijedne uređaje i medicinsku opremu.

Ivana Horvat iz konjščinske tvrtke, koja je inače prije nepunih dva tjedna dobila županijsku “Zlatnu kunu” u kategoriji srednjih trgovačkih društava, a koja se bavi preradom, proizvodnjom, distribucijom i skladištenjem smrznutih proizvoda, istaknula je da se radi o donaciji vrijednoj 150-ak tisuća kuna. Ona uključuje tri monitora za praćenje vitalnih funkcija s multifunkcijskim mogućnostima praćenja, a posebno za praćenje intraarterijskog tlaka za teže bolesnike, jedan EKG uređaj, jedna kolica za podjelu terapije, jednu roller ploču za premještanje ležećeg pacijenta te jednu prijenosnu infuzijsku pumpu.

– Ovo nije naša prva donacija, ali je prva za Opću bolnicu Zabok – kazala je Ivana Horvat, na koju se nadovezao direktor tvrtke Zoran Horvat:

– Čast nam je što smo bili u mogućnosti donirati našoj zagorskoj bolnici. Vjerujte, veće je zadovoljstvo nekome pokloniti nešto, nego primiti poklon. Dakle, zadovoljstvo je naše – zaključio je direktor Horvat.

Ravnatelj bolnice Tihomir Vančina zahvalio je na ovako vrijednoj donaciji te istaknuo važnost konstantne nabave nove opreme.

– Srećom, imamo donatore koji nam mogu omogućiti novu opremu, a samim time i bolju zdravstvenu zaštitu. Imamo veliku bolnicu u koju smo se uselili 2008. godine i svake je godine potrebno nasušno potrebno nabaviti određeni dio opreme. Hvala našem voditelju Odjela neurologije, zatim Blaženki Stunja, glavnoj sestri objedinjenog hitnog bolničkog prijema koji su s kolegom Horvatom, s kojim se znaju, na neki način i dogovorili ovu izdašnu donaciju. Hvala tvrtki ZMH Horvat. Donacija puno znači za nas, ali prije svega puno znači našim pacijentima – kazao je Vančina, dodajući da je ova donacija odrađena isključivo uz blagoslov voditelja neurologije, doktora Zlatka Hucike.

A doktor Hucika i sam se pridružio zahvalama tvrtki ZMH Horvat u ime svih djelatnika, u svoje ime, ali i u ime svih pacijenata.

– Hvala još jednom, neminovno je da će ovime doći do poboljšanja zdravstvene skrbi kod naših pacijenata, znamo svi koliko neurološki pacijenti mogu biti zahtjevni za liječenje – zaključio je dr. Hucika.

Priliku da pohvali ovu vrijednu donaciju nije propustila ni zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je također prisustvovala primopredaji donacije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba