U sklopu manifestacije "Dani Ksavera Šandora Gjalskog", predstavljena knjiga “Glagoljski misterij“ književnice Sanje Ždralović

Kriminalistički prvijenac zabočke profesorice koja je već kao srednjoškolka osvojila Nagradu Gjalski

Objavljeno: 20.10.2021. zagorjeinternational

Ogranak Matice hrvatske u Zaboku je u sklopu manifestacije “Dani Ksavera Šandora Gjalskog” u ponedjeljak organizirao prvo predstavljanje knjige autorice Sanje Ždralović u Galeriji grada Zaboka.
Predstavljanje knjige vodila je predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Zaboku Sandra Babnik Lončar, a događaju su nazočili književnik Miroslav Mićanović, urednik knjige, jezikoslovac i recenzent za staroslavenski i glagoljicu Stjepan Damjanović te član Ogranka Matice hrvatske u Zaboku, Marko Bilić.
Inače, “Glagoljski misterij“ je autoričin prvijenac kriminalističkog žanra u kojem je spojila stvarno i fiktivno te objedinila prošlost i sadašnjost kroz pomno osmišljene zagonetke. Roman ističe teme identiteta i kulture kroz koje se otkriva skriveno, a čitatelj je pozvan da samostalno pronađe ono što mu je važno i što želi otkriti u slojevitosti likova i tema.
Večer predstavljanja knjige upotpunili su i učenici Srednje glazbene škole pri Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću, Lea Mraz i Ivan Habazin.
Sanja Ždralović rođena je 1977. godine u Zenici u Bosni i Hercegovini i profesorica je engleskog i hrvatskog jezika. Radi u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku od 2005. godine, a pisanjem se bavi od srednjoškolskih dana, kada je za priču “Krajnji rok“ nagrađena srednjoškolskom nagradom “Ksaver Šandor Gjalski“. (vh)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba