Ove subote u Tuhlju 12. Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova i vokalnih skupina

“ZLATNA LIPA TUHLJA”: Uz domaćine i još 10 hrvatskih, pjevat će i zborovi iz Slovenije, BiH i Kosova

Objavljeno: 15.10.2021. zagorjeinternational

U suradnji Kulturno umjetničkog društva “Naša lipa Tuhelj“ i Turističke zajednice Općine Tuhelj, Grada Klanjca i Općine Veliko Trgovišće, organizira se 12. po redu Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova i vokalnih skupina “Zlatna lipa Tuhlja“.

Na ovogodišnjem natjecanju nastupit će zborovi iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Hrvatske. Okupljeni će tako moći čuti vokalni sastav KUD-a “Bedekovčina“, ženski vokalni sastav KUD-a “Stubica”, “Glazbeni klub Lisinski – Canticum“, “Glazbeni klub Lisinski – Renesansni ansambl“, Hrvatsko pjevačko društvo “Slavulj“ iz Petrinje, Hrvatski pjevački zbor “Ivan plemeniti Zajc” iz Zagreba, Pjevački zbor mladih “Josip Kaplan” iz Rijeke, Ženska vokalna skupina “Pučpuljike“ iz Čakovca, Mješoviti pjevački zbor “Emil Cossetto“ i Akademski muški zbor FER-a iz Zagreba, te KUD “Naša lipa“ iz Tuhlja.  

Od stranih gostiju nastupit će “Dekliški pevski zbor“ Gimnazije iz slovenskog Kranja, “Siparantum Choir“ iz kosovskog Peća i vokalni ansambl “Bugojno“ iz istoimenog grada u BiH.

Natjecanje će se održati 16. listopada u Kongresnom centru hotela “Well“ u Termama Tuhelj u Tuheljskim Toplicama s početkom u 13 sati, a pokrovitelji istoga su Ministarstvo kulture RH, Krapinsko – zagorska županija, Općina Tuhelj i Hrvatski sabor kulture. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba