U sklopu projekta “Putevima hrvatskih velikana Zagorja“ Veliko Trgovišće dobilo zanimljiv dodatak - pored rodne kuće Franje Tuđmana postavljena interaktivna klupa koja 'govori'

NAČELNIK GREBLIČKI: Veseli me što ovakvim projektima turistima približavamo naše mjesto, ali i čitavo Zagorje

Objavljeno: 12.10.2021. zagorjeinternational

Na novouređenom odmorištu i parkiralištu pored rodne kuće Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, postavljena je interaktivna klupa koja ‘govori’. Radi se, dakako, o audio zapisu o znamenitostima Velikog Trgovišća i okolice, koji možete poslušate dok sjedite na klupi i, primjerice, punite mobitel.

Ovo je samo jedna u nizu točaka projekta “Putevima hrvatskih velikana Zagorja“ kojim se obilježavaju pojedine lokacije vezane za velikane s ovog područja.  

– Mi smo onaj originalni projekt pametne klupe, odnosno klupe punjača, malo doradili i dodali smo mu audio funkciju. Dakle, originalna audio funkcija je bila da može puštati glazbu na turističkim lokacijama kod kojih je to interesantno i interaktivno, a uz to može biti i glasovna podloga da snimite neki turistički vodič ili vodič kroz neko područje – rekao je Marko Sučić, direktor i vlasnik tvrtke Signalgrad koja je osmislila interaktivnu klupu.

Gotov serijski proizvod

Ova je klupa jedna od prvih produkcijskih verzija, a iste se već nekoliko godina unazad detaljno testiraju unutar tvrtke.

– Klupa je modularna. Osim što ima snažnu bateriju i snažno punjenje, vi preko nje možete stavljati bilo koji glazbeni ili vokalni dio. Jako smo se potrudili da glazbena, odnosno ‘hi-fi’ komponenta bude dobro napravljena. Ima i tipke što znači da vi možete imati interaktivni dio, što smo osmišljavali za hotelijere, pa tako primjerice pritisnete tipku i zovete konobara ili naručite neku sličnu uslugu iz tog područja koja vam je dostupna – pojašnjava Sučić.

Turistička zajednica područja Tuhlja, Klanjca i Velikog Trgovišća je, u sklopu projekta “Putevima hrvatskih velikana Zagorja“, željela da se tako nešto postavi baš na ovoj lokaciji.

– Turistička zajednica pored glavnog zadatka, a to je promocija destinacije kao takve, u pravilu mora destinaciju napraviti pristupačnom i zanimljivom turistima, tako da smo ovim sadržajem, klupom koja govori, koju smo postavili u Velikom Trgovišću pored rodne kuće prvog hrvatskog predsjednika, željeli naglasiti jedan novi trenutak pažnje gostima koji nas mogu posjetiti. Htjeli smo dati naglasak na hrvatske velikane, među kojima je naravno prvi hrvatski predsjednik – ispričala je Tatjana Petranović Capar, direktorica TZ područja Tuhlja, Klanjca i Velikog Trgovišća, a dotaknula se i projekta “Aleja velikana“.

– Čekamo završni elaborat i sa samim projektom krenuli bismo u izradu u Parku Dubrovčanu, na području općine Veliko Trgovišće, na zemljištu u vlasništvu Općine. Projekt je zadnje dvije godine, iz neke početne idejne faze da to bude park s nekim turističkim sadržajima, završio kao projekt Aleje hrvatskih velikana gdje ćemo obilježiti velikane Zagorja koji su ostavili trag u našoj povijesti. Tu se ne baziramo samo na naše područje, odnosno Tuhelj, Klanjec i Veliko Trgovišće, nego na cjelokupnu regiju Zagorja – naglasila je.

Veća posjećenost

O značaju ovog, ali i ostalih projekata za Općinu, nadovezao se i načelnik Robert Greblički.

– U oformljavanju Turističke zajednice područja Tuhelj, Klanjec, Veliko Trgovišće kojoj sam trenutno i predsjednik, počeli smo projekte prepoznavanja naših destinacija i veseli me činjenica što u ovakvim malim projektima našim turistima približavamo ovo naše mjesto, ali ne samo mjesto već cijelu Krapinsko-zagorsku županiju i nadam se da ćemo u narednim godinama uspjeti privući još više turista u Veliko Trgovišće – rekao je Greblički te dodao kako se nada da će u skoroj budućnosti porasti posjećenost samog mjesta.

Uz to, naglasio je kako je ideja oko uređenja parkirališta osmišljena u suradnji sa Županijom.

– Imali smo jedno zemljište koje smo naslijedili, pa je bila ideja da tu zemlju uredimo, pritom bih zahvalio županu Kolaru i Krapinsko-zagorskoj županiji, jer ovo je projekt koji smo zajednički financirali i nadam se da će služiti svima koji će posjetiti rodnu kuću doktora Franje Tuđmana, da parkiraju svoje vozilo, ali i da iz ove pametne klupice čuju nešto o povijesti Velikog Trgovišća i Krapinsko-zagorske županije – zaključio je.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba