Poznate glumice okupirale Krapinu

“TKO JE BIO KRAPINKO?” U MKN-u predstavljena slikovnica o životu ‘malih’ neandertalaca

Objavljeno: 09.10.2021. zagorjeinternational

Često čujemo kako su živjeli naši stari, ali rijetko kako su živjeli naši najmlađi. Ovih je dana svjetlo dana ugledala interaktivna slikovnica ‘Tko je bio Krapinko?’, prva u Hrvatskoj koja je otplovila u prošlost, do nalazišta pračovjeka u Krapini, i najmlađe upoznaje s nekadašnjim životom njihovih vršnjaka. Kroz taj svijet na zabavan i edukativan način vodi ih simpatičan dječak Krapinko, a stihovi u rimi i zanimljiva pitanja mališane angažiraju da aktivno sudjeluju u istraživanju kako se nekad živjelo. 

Interaktivnu slikovnicu ‘Tko je bio Krapinko?’, koja se temelji na povijesnim činjenicama, a namijenjena je najmlađoj publici starijoj od tri godine, zajedno su osmislile autorice Matea Elezović-Brdar i Ivana Sertić, a izdana je u produkciji i nakladništvu HIT TEATRA. Ilustracije  su povjerene akademskom  kiparu i  nagrađivanom ilustratoru Svenu Klobučaru.

Još vruć iz tiskare, ‘Krapinko’ je u petak svečano promoviran u Muzeju krapinskih neandertalaca, u sklopu Dana europske baštine 2021., gdje je izazvao golem interes. Poznatoj glumici i umjetničkoj voditeljici Hit teatra, Mateji Elezović-Brdar, koja je prije dva mjeseca postala majka još jednog dječačića, podršku su pružili brojni prijatelji i kolege iz javnog i kulturnog života, među ostalima glumice Ana Vilenica, Ana Gruica, Petra Težak, Tena Jeić Gajski i Petra Cicvarić koje su svoje klince i klinceze dovele da upoznaju Krapinka i prvi kući ponesu svoje potpisane primjerke slikovnice.   

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba