NE PROPUSTITE: Desinićki Dani jabuka održavaju se idućeg vikenda, i to na novoj lokaciji

Osim u jabučnim delicijama i izložbi starih sorata ‘kraljice voća’, posjetitelji će uživati i u bogatom kulturnom programu

Objavljeno: 09.10.2021. zagorjeinternational

Idućeg vikenda u Desiniću se održavaju tradicionalni deveti po redu Dani jabuka. Iako se manifestacija do sada uvijek održavala u Dvoru Veliki Tabor, ove će godine dobiti novu lokaciju – Turistički informativni centar i Rodnu kuću Đure Prejca.

Program počinje u petak, determinacijom starih sorata jabuka. U 16 sati održava se predstava za vrtićku djecu “Gospođica Neću“.

U subotu od 10 do 12 sati predavanje će održati djelatnici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede. U podne počinje kulturni program u kojem će nastupiti Desinićke mažoretkinje, KUD Horvatska, Kvartet Doma Bidružica, a održat će se i igrokaz Dječjeg vrtića “Tratinčica“. U 14 sati na rasporedu je Susret zborova.

U nedjelju od 10 do 17 sati zainteresirani će moći pogledati izložbu starih sorata jabuka, a u 17 sati u kapeli sv. Marije Magdalene u Humu Košničkom održava se koncert Lucije Jelušić i Jasminke Belošević. Turistička zajednica nagradit će najbolje uređeni štand, najbolji novi kolač od jabuka i najbolji tradicionalni kolač od jabuka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba