PRVI DAN OBAVEZNIH COVID POTVRDA U ZDRAVSTVU: Ravnatelj OB Zabok otkrio da je testirano 127 djelatnika te da nitko od njih nije pozitivan

VANČINA: Jedna spremačica odbila je testiranje te je udaljena s mjesta rada. Nema tu velike pompe – cijepite se

Objavljeno: 04.10.2021. zagorjeinternational

Covid potvrde, od danas su obavezne za djelatnike u zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne skrbi te za dio pacijenata. Kao što smo izvijestili jutros, burno je bilo ispred KBC-a Zagreb gdje su prosvjednici uz glasne zvižduke dočekali ministra Beroša koji se došao uvjeriti u provedbu mjere te ispred KBC-a Split gdje je s negodovanjem okupljenih dočekan ravnatelj Julije Meštrović, a kakva je situacija prvog dana provedbe mjere u Zagorju, za Index je otkrio ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina.

– Danas je testirano 127 zaposlenika, a svi su nalazi bili negativni – rekao je Vančina, dodajući da je jedna spremačica, koja nije cijepljena, odbila testiranje.

– Na temelju odluke Stožera i uputa Ministarstva zdravstva udaljena je s mjesta rada. Evidentira se kao da nije na poslu dok se ne testira – objasnio je Vančina i dodao kako se slaže s odlukama i da ih se kao ravnatelj drži.

– Nema tu velike pompe. Cijepite se – poručio je Vančina, pa nastavio:

– Pacijentima ostaju jednake mjere kao i do sada, onima kojima je potrebna hospitalizacija ili dijagnostičko-terapijski zahvat koji generira aerosol potreban je dokaz o imunosti na COVID-19 ili negativan nalaz testa koji je uz uputnicu besplatan, a hitni slučajevi i pacijenti koji dolaze na nerizične preglede poput radiološke dijagnostike prolaze dosadašnje mjere zaštite – pojasnio je ravnatelj Vančina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba