Plivački klub Olimp - Zabok s 30 natjecatelja sudjelovao na 16. Mitingu svetog Patrika

“Svi su Olimpovci plivali odlično i popravljali svoja osobna vremena”

Objavljeno: 04.10.2021. zagorjeinternational

Plivačice i plivači Olimp-Zaboka proteklog su vikenda nastupili u Zagrebu na 16. Mitingu svetog Patrika 2021. koji je uspješno organizirao Plivački klub Novi Zagreb. Plivali su na 25 metarskom bazenu ”Utrina” uz sudjelovanje 630 natjecatelja iz više od 20 ponajboljih hrvatskih klubova.

Plivački klub Olimp – Zabok pod vodstvom trenerice mlađih kategorija Lare Očić nastupio je sa 16 plivačica i 14 plivača. Među lijepim i zapaženim rezultatima izdvajaju se nastupi Helene Dinjar (2010) koja je u svojoj kategoriji zabilježila plasmane – 6. na 50 metara leptir, 9. na 50 metara slobodno i 10. na 50 metara leđno. Fran Iveković (2011) je došao do cilja kao 9. u utrci na 25 metara leptir.

Miting Svetog Patrika je dvodnevno plivačko natjecanje namijenjeno najmlađoj populaciji plivača iz Republike Hrvatske uz osnovnu ideju popularizacije plivanja kod polaznika škole plivanja i njihova priprema za buduća natjecanja. Prema propozicijama organizatora plivali su u četiri dobne kategorije. U subotu poslijepodne, plivalo je 230 plivača u kategorijama (A) 2009. i (B) 2010. godište, dionice od 50 metara, a u nedjelju 400 plivača u kategorijama (C) 2011. i (D) 2012. godište, 25 metarske dionice. Za ukupni plasman bio je potreban najmanji zbroj vremena iz četiri plivačke tehnike – leptir, leđno, prsno i kraul – , natječući se tako za pehar pun bombona koji je organizator dijelio za troje najbržih u svakoj kategoriji. Medalje su se dijelile najboljima u svakoj disciplini i svakoj kategoriji. Natjecanja su na kraju dana završavala utrkom štafeta koja je još dodatno rasplamsala glasnu i veselu podršku s tribina.

–  Izdvojimo li Nadju, Lanu, Anju, Helenu, Petru, Luku i Frana, Nou i Benjamina, moramo reći da su svi ostali, odnosno dvije trećine plivačica i plivača po prvi puta nastupili na nekom natjecanju. Stoga, rezultati s ovoga natjecanja su u drugom planu, što ne znači da umanjujemo vrijedna ostvarenja najmanjih hrvatskih plivača, a među njima i naših nada. Ispratili smo pomno sve startove naših, grizli nokte i strepili do cilja zbog mogućih diskvalifikacija – kažu iz plivačkog kluba Olimp-Zabok.

Za Plivački klub Olimp-Zabok na ovom natjecanju nastupili su:

Nadja Gorupić, Lana Angela Gašpar, Anja Tadić, Patricia Vrhovec i Karlo Krolo (2009. godište), Helena Dinjar, Petra Čempuh i Makso Horvat (2010. godište), Petra Pečnik, Dora Barlović, Luka Iveković, Fran Iveković, David Postonjski, Filip Postonjski, Dominik Šamec, Marko Očić, Jan Klasić i Tin Klasić (2011. godište), Vita Galac, Sara Kroflin, Noa Fiket, Benjamin Sever Kozina i Emerik Škalec (2012. godište), Petra Ljubej, Karla Kralj, Katja Kralj, Lara Grah i Tena Tomašković (2013. godište) te Nikol Zajec i Leon Glas (2014. godište).

– Možemo reći da su svi Olimpovci plivali odlično i popravljali svoja osobna vremena te da vrijedno treniraju i pripremaju se za naredne plivačke izazove. Sve čestitke našim najmlađim plivačicama i plivačima, trenerici i vrijednim roditeljima – ponosno poručuju iz Plivačkog kluba Olimp-Zabok. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba