U oroslavskoj Gradskoj knjižnici održana druga promocija zbirke priča Jasne Balaško – “Djevojčica s tavana“

ZAGORJE JE NEISCRPNA PRIČA: “Hvala svima koji podržavaju moje nastojanje oko očuvanja riječi ‘kaj’ i naše bogate kulturne baštine”

Objavljeno: 29.09.2021. zagorjeinternational

U organizaciji Matice hrvatske Ogranka Zabok, u utorak je u Gradskoj knjižnici u Oroslavju održana druga promocija zbirke priča Jasne Balaško “Djevojčica s tavana“.
Riječi dobrodošlice uputila je ravnateljica i moderatorica večeri Sandra Šamec, koja je čestitala autorici Jasni Balaško na radu, kao i na ovoj promociji.
Spisateljica Jasna Balaško zahvalila je svim okupljenima koji su se odazvali pozivu unatoč pandemiji te publici otkrila tko ju je i kako inspirirao.

– Opet se potvrdilo da je Zagorje neiscrpna priča, a ja sam pokušala ispričati samo jedan mali dio. Hvala svim mojim prijateljicama i prijateljima, suradnicima, kao i svima onima koji podržavaju moje nastojanje oko očuvanja riječi ‘kaj’ i naše bogate kulturne baštine – rekla je Balaško.
Predstavljanje zbirke priča, s nekoliko riječi o Jasni Balaško kao spisateljici i povjesničarki, otvorila je predsjednica Ogranka Matice hrvatske Zabok Sandra Babnik Lončar. Ujedno je okupljenima predstavila djelovanje Ogranka Matice hrvatske Zabok u ovih 30-ak godina, napominjući kako je ogranak sudjelovao u raznim kulturnim događanjima u Zaboku, od izdavaštva, promocije Godišnjaka grada Zaboka, kulturno – glazbenih večeri i mnogim drugima.
Urednica knjige Tina Marušić kazala je kako naslov ove zbirke nije slučajan jer se istoimena priča nalazi na prvom mjestu u ovoj knjizi. Ova knjiga je ujedno i završni ciklus prethodnih knjiga “Plava jabuka“ i “Konjica vilenjaka“, koje sadrže zapisane doživljaje i zanimljivosti iz Hrvatskog zagorja. Urednica je publiku upoznala sa strukturom i tematskom podjelom zbirke koja je podijeljena u četiri cjeline: “Djevojčica s tavana”, “Travarica”, “Snažne žene” i “Najkraći putopis na svijetu”.
Predstavljanju zbirke prisustvovao je i gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić, dok su u glazbenom programu sudjelovali Josip Nežmahen na trubi i David Vidović na klarinetu, a ulomke iz zbirke čitao je Marko Bilić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba