Dvadesetogodišnjakinja je navodno preminula od posljedica moždanog udara, ali još nije utvrđeno je li slučaj povezan s cjepivom

Slovenija će obustaviti cijepljenje Johnsonom nakon smrti mlade pacijentice

Objavljeno: 29.09.2021. zagorjeinternational

Slovenija će obustaviti cijepljenje cjepivom Johnson nakon smrti mlade pacijentice koja je cijepljena ovim cjepivom, najavio je slovenski ministar zdravstva Janez Poklukar, izvještava RTV Slovenija, a prenosi 24 sata.

Podsjetimo, 20-godišnjakinja je navodno preminula od posljedica moždanog udara, a Igor Rigler, šef službe za urgentnu neurologiju u Sveučilišnom kliničkom centru (UKC) Ljubljana, rekao je kako se još ne može točno reći je li zaplet povezan s cijepljenjem preminule. O tome će nakon ispitivanja slučaja stručno mišljenje donijeti posebno povjerenstvo ministarstva zdravstva. 

– U potpunosti vjerujem struci i njihovim odlukama. Stoga u potpunosti podržavam odluku o povlačenju cjepiva. Struka stalno pregledava cjepiva, njihovu učinkovitost i nuspojave. Do danas je u Sloveniji samo jedan slučaj gdje postoji veza između cijepljenja i smrti – rekao je ministar Poklukar.

Inače, na sjednici u utorak navečer vlada je odlučila da će Slovenija kupiti 100.000 doza Johnsona od Mađarske.

– U Johnsonu je u rujnu iskazan veći interes, pa smo pokušali osigurati dodatne količine. Došli smo do dodatnog cjepiva, ali sada imamo novu okolnost i pričekat ćemo da se slučaj dovrši i koje će daljnje odluke biti donesene od strane struke – najavio je danas ministar Poklukar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba