Preko puta zgrade MUP-a u Petrinjskoj ulici u Zagrebu, otvara se prvi muzej kanabisa u Hrvatskoj

“Kako bismo ovu divnu priču gurali i dalje, potrebno je educirati, pružiti informacije i dokazane činjenice vezane uz konoplju“

Objavljeno: 28.09.2021. zagorjeinternational

Tvrtko Kracun osnivač i suvlasnik trgovina hemps.hr, koja nudi veliki  izbor CBD proizvoda,  najavio je skoro otvaranje prvog hrvatskog muzeja kanabisa – Cannabis Museum, piše Lider Media.

Muzej Cannabisa, točnije konoplje, prostirat će se na više od 400 metara kvadratnih ukupne površine, od čega dvije etaže s preko 250 metara kvadratnih unutarnjeg prostora i 150 metara kvadratnih vanjskog prostora te osiguranim parkingom. Smješten u samom centru Zagreba, u staklenoj zgradi nasuprot MUP-a u Petrinjskoj ulici, bit će, kaže Kracun, centar druženja, edukacije i informiranja za sve zainteresirane.

Koncept muzeja

Na prvoj etaži muzeja posjetitelji će moći upoznati konoplju, od morfologije, zatim duboke i daleke povijesti korištenja u različitim kulturama, a kroz wall of fame i wall of shame moći će se upoznati s raznim likovima iz povijesti. Na drugoj etaži, kroz tri zasebno uređene prostorije educirat će se o medicinskoj upotrebi, a moći će se vidjeti primjeri iz drugih zemalja o korištenju konoplje. Zatim, prikazivat će se i brojke o stopama kriminala, brojke o gospodarskom razvoju i slično te što za jednu državu znači legalizacija i kako ona društveno izgleda. Isto tako, na drugoj etaži muzeja moći će se vidjeti što nam donosi budućnost i na koje bi se sve načine biljka mogla koristiti u budućnosti.

Vanjski dio prostora služit će za predavanja, radionice i druženja, a muzej će biti isključivo edukativnog karaktera.

Ponašanje sukladno dobu

–  U dvije godine postojanja hemps.hr trgovina na našem tržištu, primijetili smo veliki porast u svijesti i informiranosti kada je konoplja u pitanju, a i sami smo dali veliki obol oko navedenog. Kako bismo ovu divnu priču gurali i dalje, potrebno je educirati, pružiti informacije i činjenice dokazane znanstvenim člancima vezano uz konoplju. Ne možemo dovoljno naglasiti koliko je edukacija o novim saznanjima znanstvenih istraživanja bitna nakon više desetljeća indoktrinacije kada je konoplja u pitanju. Kako bismo danas-sutra mijenjali društvo u pozitivnom smjeru, kako bismo stavili naglasak na znanost, medicinu i gospodarstvo, odlučili smo svim djelatnicima Ministarstva zdravstva, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva gospodarstva i Ministarstva poljoprivrede osigurati besplatan ulaz u muzej. Štoviše, aktivno ćemo raditi na pozivima prema ministarstvima za aktivno participiranje u raznim programima. 2021. je godina i vrijeme je i za nas da se krenemo ponašati sukladno dobu u kojem živimo i znanstveno – gospodarskim saznanjima koje imamo – napisao je Kracun na svom LinkedIn profilu.

Najnovije po kategorijama

DAMIR HABIJAN: Ova inicijativa nema politički predznak – podržavaju je različite političke opcije iz Varaždinske i Krapinsko – zagorske županije

HOĆE LI SJEVER HRVATSKE DOBITI PRVI PARK PRIRODE? U Varaždinu održan stručni skup na temu “Ivanščica, Strahinjčica, Maceljska gora i Ravna gora – park prirode RH"

DAMIR HABIJAN: Ova inicijativa nema politički predznak – podržavaju je različite političke opcije iz Varaždinske i Krapinsko – zagorske županije

Objavljeno: 26.10.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter