"OBITELJ I JA U NJOJ": U Humu na Sutli održana početna konferencija 80.000 kuna vrijednog projekta, usmjerenog promicanju ravnopravnog roditeljstva

OČEVI, JAVITE SE! Cilj je omogućiti pozitivan doživljaj roditeljstva kod oba roditelja te poticanje očeva na veću uključenost u obiteljski život

Objavljeno: 27.09.2021. zagorjeinternational

U velikoj dvorani Općine Hum na Sutli održana je početna konferencija projekta “Obitelj i ja u njoj”, što predstavlja prvu aktivnost ovog projekta, koji je usmjeren promicanju ravnopravnog roditeljstva i stvaranju poticajnog okruženja u kojem i roditelji i djeca razvijaju svoj potencijal te ostvaruju zdravu obiteljsku klimu. Na otvaranju konferencije prikazana je video prezentacija projekta s istaknutim ciljevima i planiranim aktivnostima, a okupljenima su se obratili i predstavnici projektnih partnera s ciljem da pozdrave samu ideju. Uz to, složili su se i oko važnosti provođenja ovoga, ali i sličnih projekata.

Dobro roditeljstvo

– Provedbom projekta omogućit će se potpora obiteljima za postizanje “dobrog roditeljstva“ i nastanak pozitivnog doživljaja roditeljstva kod oba roditelja. Također, ojačat će roditeljsko znanje, vještine i kompetencije te će se promicati vrijednost dobrog roditeljstva, a time će se stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje za cjelokupnu obitelj. Projekt je također usmjeren na poticanje očeva na veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu te će se upravo iz tog razloga organizirati veći broj raznolikih aktivnosti – istaknuli su iz Općine Hum na Sutli.

Osim šest edukativnih radionica, u sklopu projekta organizirat će se i mreža očeva “Tata od zanata“ te aktivan boravak očeva i djece u parku prirode “Papuk“ uz posjetu adrenalinskom parku unutar njega. Također, izradit će se edukativni i promotivni materijali sa savjetima i smjernicama za veću uključenost očeva, kao i kanali na društvenim mrežama.

– S obzirom na to da je veoma važno da majke potaknu, podržavaju i ohrabruju očeve prilikom njihove uključenosti, aktivnosti će također biti usmjerene i na njihovu edukaciju, a svi će sudionici u aktivnostima po završetku projekta dobiti potvrdu o sudjelovanju – ističu organizatori.

Sudjelovanje besplatno

Ovaj je projekt sufinanciran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 70.000 kuna, dok je njegova cjelokupna vrijednost 80.000 kuna. Provodi ga Udruga žena “Humsko srce“ u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Krapina, Domom zdravlja Krapinsko-zagorske županije te Općinom Hum na Sutli, a trajat će u osam mjeseci, počevši od rujna ove, do travnja iduće godine.

– Sudjelovanje u aktivnostima projekta besplatno je, stoga pozivamo sve zainteresirane obitelji, a posebno očeve s područja županije, na sudjelovanje u projektnim aktivnostima – pozivaju organizatori, dodajući da su sve nadolazeće aktivnosti dostupne na Facebook stranici projekta “Obitelj i ja u njoj“. (vh)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba