U SKLOPU ZLATARSKIH 52. DANA KAJKAVSKE RIJEČI: Kao kruna svih događanja, u subotu će se održati “Pajdaško sprehajanje“

PRIJAVE JOŠ SUTRA: Bira se skupina koja će najbolje dočarati zagorske običaje – nagrade su osigurane za sve

Objavljeno: 27.09.2021. zagorjeinternational

U Zlataru se održavaju 52. Dani kajkavske riječi, koji su započeli prošlog petka te će trajati do nedjelje, a kao kruna manifestacije, u subotu posjetitelje očekuje tradicionalna etno – priredba “Pajdaško sprehajanje“.

Prijave za sudjelovanje traju do utorka, a zainteresirani se mogu prijaviti osobnim dolaskom u Turističku zajednicu Grada Zlatara, na adresu Zagrebačka 3, od 10 do 14 sati, ali i pozivom na broj mobitela 091/ 405 0648 ili na e-mail: [email protected].

Sudionici će se u 18.15 sati, okupiti na prostoru Sajmišta, a nakon akreditacije povorka će ići Sajmišnom i Zagrebačkom ulicom do ulice Vladimira Nazora, kod Osnovne škole, gdje će članovi ocjenjivačkog suda pregledati i vrednovati sve skupine. Potom će uslijediti predstavljanje na pozornici, kod Parka hrvatske mladeži.

Natjecanje će se održati u prikazu zagorskih običaja, na uređenim kolima ili kao grupe pješaka, a svi sudionici moraju biti odjeveni u narodne nošnje, inače se neće uzimati u obzir prilikom akreditiranja. Ukoliko natjecatelji dolaze s kolima ili prikolicom, koju vuče traktor ili neko drugo vozilo, na kolima mora biti najmanje dvoje ljudi, dok svaku organiziranu skupinu pješaka mora činiti najmanje petero ljudi.

Odluku o najboljima donosi Ocjenjivački sud, prvenstveno vrednujući originalnost i izvornost prikaza, a sve se skupine ravnopravno natječu za jednu od tri nagrade. Dakle, prva je nagrada 5000 kuna i Zlatni lampaš, druga nagrada je 4000 kuna, dok je treća 3000 kuna. Svaka skupina koja ispunjava uvjete prijave, nakon predstavljanja na pozornici dobiva nagradu za sudjelovanje – 1000 kuna u kategoriji kola i 500 kuna u kategoriji pješaka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba