Samo za one najhrabrije

Na ovim dijelovima tijela tetovaža će vas najviše boljeti

Objavljeno: 19.09.2021. zagorjeinternational

Donijeli ste konačnu odluku da svoje tijelo želite ukrasiti tetovažom. Odlučili ste se i za određeni motiv, no još niste sigurni na koje mjesto bi stavili tetovažu?

Kada odlučujemo koji dio tijela ćemo tetovirati, prvenstveno gledamo estetski aspekt, odnosno, kako će tetovaža izgledati na odabranom mjestu. Ipak, neki će se voditi drugačijim kriterijima i ciljano odabrati mjesto na kojem će tetoviranje manje boljeti.

Prije svega, treba napomenuti da se prag boli razlikuje od osobe do osobe. Neki ljudi taj osjećaj koji se javlja na koži prilikom tetoviranja ne opisuju kao bol, već kao osjećaj peckanja koji može biti više ili manje intenzivan, ovisno o dijelu tijela koji se tetovira.

Iako će vam i sami tattoo majstori često dati različite odgovore o tome na kojim dijelovima tijela tetoviranje najviše boli, postoje određena mjesta koja su dokazano osjetljivija, piše portal Zadovoljna.hr.

1. REBRA

Kod rebara nema mnogo mišića i masti, a s druge strane, tu su i živci koji se nalaze u blizini površine kože, pa ćete zbog navedenih faktora ovdje puno više osjetiti iglu.

2. GLAVA I VRAT

Na području glave i vrata problem je također nedostatak masti, a tu se ujedno nalazi velika količina živčanih završetaka. Također, na ovim je mjestima zvuk igle intenzivniji, kao i sama vibracija, što na psihološkoj bazi može dodatno doprinijeti jačem osjećaju boli.

3. PAZUH

Zbog velike količine žlijezda i limfnih čvorova, naši pazusi su općenito jedno od najosjetljivijih dijelova tijela. Uz to, tu se nalazi i veliki aksilarni, odnosno, pazušni živac.

4. ŠAKA

Šake i prsti vrlo su koščati dijelovi i koža je na tim mjestima vrlo tanka. To može biti problem jer će se ovdje tinta puno teže primiti i tattoo majstor će ponekad morati više puta iglom proći preko crteža. Također, to je dio tijela koji je često u pokretu, stoga nije rijetkost da se s godinama tetovaža zamuti i izgubi prvobitnu oštrinu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter