Vrijeme je za još jedno "100% zagorsko" u Zagrebu

Zagorski proizvođači će ovog petka i subote predstaviti svoje proizvode na glavnom zagrebačkom trgu

Objavljeno: 16.09.2021. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija ovog petka od 8 do 22 sata i u subotu od 8 do 20 sati, nakon uspješno održane manifestacije “100% zagorsko“ u Rijeci, organizira 12. godinu zaredom i “100% zagorsko“ u Zagrebu, koje će se održati ovog petka i subote na Trgu bana Jelačića.
Radi se o izložbeno – prodajnoj manifestaciji kojom se nastoji promovirati Zagorje kao poželjnu turističku destinaciju bogate kulturne baštine i gastronomske ponude.

Sudjelovat će 70 izlagača koji će predstaviti zagorsku tradiciju, poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, ali i proizvode tradicijskih obrta županije, pa će se tako izložiti zagorski štruklji, bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi, vina, suhomesnati proizvodi, licitari i tradicijske igračke koje se nalaze pod zaštitom UNESCO-a.

Uz predstavljanje proizvoda, u sklopu manifestacije, uz popratni glazbeni program, organizirane su cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca. 

Izlagače će u društvu predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Joška Klisovića, obići krapinsko – zagorski župan Željko Kolar sa zamjenicom Jasnom Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba