Zabrinjavajući rezultati policijske akcije

U tjedan dana na zagorskim prometnicama utvrdili čak 284 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila

Objavljeno: 18.08.2021. zagorjeinternational

U razdoblju od 9. do 15. kolovoza na području na području Policijske uprave krapinsko – zagorske, proveden je pojačani nadzor brzine kretanja vozila u okviru ROADPOL-ovih akcija, u cilju smanjenja prometnih nesreća uslijed nepropisne brzine kretanja vozila, odnosno povećanja broja vozača koji poštuju prometne propise i prometne znakove kojima se ograničava brzina kretanja vozila.
Za provođenje akcije korišteni su svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine i maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, koji su u navedenom periodu na zagorskim prometnicama zabilježili 284 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila.

– S ciljem sprečavanja prometnih nesreća, policijski službenici će i nadalje u svom svakodnevnom radu poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, osobito prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, upravljanja vozila pod utjecajem alkohola, opojnih droga i lijekova, nekorištenja sigurnosnih pojaseva na svim sjedalima na kojima je sigurnosni pojas ugrađen, nepropisnog  korištenja mobitela tijekom vožnje te drugih prekršaja. Također će se posebna pozornost usmjeriti na poštivanje prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i četverocikala – upozoravaju iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba