Sutra započinje Klanječko kulturno ljeto na promenadi i oko nje

OČEKUJE VAS BOGAT PROGRAM: Koncerti, filmske projekcije i radionice

Objavljeno: 12.08.2021. zagorjeinternational

Klanječko kulturno ljeto na promenadi i oko nje započet će u petak, u 20 sati, “Koncertom pod zvijezdama“ klanječke sopranistice Lucije Jelušić, baritona Ivana Šimatovića, uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića. Uz troje vrhunskih glazbenika i brižno odabran repertoar najpoznatijih melodija posjetitelje očekuje prekrasan glazbeni događaj u parku kod starog kina (ul. Antuna Augustinčića), a za posebnu atmosferu koncerta “pod zvijezdama” svjetlosne efekte priprema organizator i producent koncerta Glazbeno-plesni studio “Ritam” Dubravke i Alena Jelušića. Ulaz na koncert je uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, besplatan.

Kulturni centar Klanjec, Gradska knjižnica “Antun Mihanović“, udruge Kućni kolektiv i Kreativni centar Cityartstudio te Glazbeno-plesni studio “Ritam“ priređuju cijeli niz zanimljiv kulturnih događanja na otvorenom. Od 13. kolovoza pa sve do kraja mjeseca na lijepim lokacijama stare jezgre Klanjca (promenade na starom trgu, hlada župne crkve i Kuće Klajn, parka kod starog kina i Galerije AA) izmjenjivat će se film, glazba, književni susreti, izložbe i radionice – nešto za djecu, nešto za odrasle, nešto za nostalgičare, ponešto za one okrenute budućnosti, a nešto prekrasne klasične glazbe, mjuzikla, opereta, ponešto bluza, ali i starog dobrog rocka.

Udruga “Kućni kolektiv“ od 16. do 20. kolovoza u Kući Klajn, organizira filmske i izvođačke radionice za mlade od 12 do 16 godina, pa će se tako održati radionica filmskog snimanja pod vodstvom Dinke Radonić, zatim filmske režije koju će voditi Filip Mojzeš, radionica glume pod vodstvom Mie Melcher i Jerka Marčića te radionica pokreta koju će voditi Ivana Kalc.

Na parkingu kod starog kina, od 19. do 22. kolovoza, s početkom u 20 sati “Kino pred kućom“. Radi se o besplatnim projekcijama domaćih i stranih nezavisnih filmova. Ulaznice je potrebno preuzeti na ulazu u park najkasnije sat vremena prije početka projekcije.

 U petak, 20. kolovoza s početkom u 19 sati, u Župnoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije, održat će se koncert Elizabete Zalović na orguljama i Marina Zokića na trubi, zatim u subotu, 21. kolovoza s početkom u 19 sati, u parku Galerije Augustinčić, otvorenje 8. ZBEF-a uz Poetski tren Gordane Kovačić i Zacka Dusta, varaždinskog country i blues glazbenika (duo varijanta), u četvrtak,  26. kolovoza, u 18 sati, održat će se ljetna kreativna radionica, zatim u petak, 27. kolovoza u 20 sati, u parku kod starog kina, književno-glazbena večer “Spremanje uspomena“, književni susret s Mirjanom Mikulec i koncert Laganini promenadnog benda te u ponedjeljak 30. kolovoza u 19 sati, na Trgu A. Mihanovića, književna, glazbena i likovna večer “Nove misli, nova stvarnost“, otvorenje skupne likovne izložbe – Stjepan Đukić Pišta, Rajko Fureš, Helena Ohnjec, Josip Rubes, Ivan Tuđa, Maja Vukina Bogović, Marijan Zanoški,  predstavljanje knjige Srečka Blažička te glazbeni program: Josipa Lončar, Igor Siročić, Branko Greblički Ventek, Srečko Blažičko.             

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba