Načelnica Zlatar Bistrice Vesna Mikulec održala sastanak s predstavnicima Hrvatske pošte

DOBRA VIJEST: Građani koji će komunalne i grobne naknade plaćati u poštanskom uredu, bit će oslobođeni plaćanja naknade za provedbu naloga

Objavljeno: 27.07.2021. zagorjeinternational

Načelnica Zlatar Bistrice Vesna Mikulec u petak je održala sastanak s predstavnicima Hrvatske pošte, vezano uz rad Poštanskog ureda u Zlatar Bistrici.
Raspravljalo se o problematici rada ureda, koja se odnosi na podulje rokove u slanju i primanju pošiljki, potrebi za postavljanjem bankomata te izgradnji rampe za osobe s invaliditetom kako bi im se omogućio adekvatan pristup poštanskom uredu. Također, između Općine Zlatar Bistrica i Hrvatske pošte d.d. zaključen je Ugovor o poslovnoj suradnji, kojim je Općina preuzela troškove naknade po uplatama za fizičke osobe u korist  proračuna Općine, što znači da će sve fizičke osobe koje će vršiti plaćanje komunalne i grobne naknade u poštanskom uredu, biti oslobođene plaćanja naknade za provedbu naloga.
Istaknuto je i da trenutno nije moguće izgraditi rampu za osobe s invaliditetom, pa je dogovoreno da će na ulaznim vratima poštanskog ureda stajati broj telefona koji će  osobe s invaliditetom nazvati kako bi službenik izašao i obavio sve potrebne usluge.
Kao što smo već izvještavali, u suradnji s Hrvatskom poštanskom bankom, Hrvatska pošta je proširila svoju djelatnost, pa žitelji Zlatar Bistrice mogu sve bankarske usluge izvršiti u poštanskom uredu, a poslovni korisnici u pošti također mogu otvoriti poslovni račun HPB-a, obaviti nacionalni platni promet u kunama, ugovoriti internetsko i mobilno bankarstvo, uplatiti depozit te koristiti kartice i ostale bankarske proizvode i usluge. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba