Održana je druga sjednica Općinskog vijeća

Drugim rebalansom proračun Općine Marija Bistrica smanjen za nešto više od milijuna kuna

Objavljeno: 07.07.2021. zagorjeinternational

U utorak je održana druga sjednica Općinskog vijeća Marije Bistrice, na čijem je dnevnom redu bila druga izmjena plana proračuna za 2021. godinu. U općem dijelu proračuna, prihodi i primici smanjeni su u iznosu od 1.030.762 kune, a u istom su iznosu smanjeni i rashodi i izdaci.
Tako je proračun s 35.990.138 kuna, ovom drugom izmjenom smanjen na 34.968.376 kuna.

– Temeljni razlog za ovaj rebalans su dvije stvari. Općinsko vijeće mora dati suglasnost za prijavu projekta Društveni dom na Lazu da bi se on prijavio na EU natječaj, točnije, na Mjeru 7.4.1. Druga se odluka odnosi na davanje ovlasti načelniku i definiranje cijene za otkup zemljišta preostalog dijela D zone, a u pitanju je lokacija društvene namjene, gdje je već izgrađen dječji vrtić, a sada je u planu i otkup zemljišta za izgradnju sportsko – rekreacijskog centra te preseljenje nogometnog igrališta sa sadašnje lokacije, koja je doslovno na rubu crkve na otvorenom. Također, radi se i o projektu nerazvrstane ceste koja bi spojila križanje kod Benzinske s novom D zonom. Odluke i projekti su se morali na neki način definirati i u proračunu, pa je stoga i odrađena ova druga izmjena proračuna za 2021. godinu – rekao je Milički.
Prihvaćena je i Odluka o drugoj izmjeni i dopuni Odluke o izvršavanju proračuna, kao i Odluka o suglasnosti za provedbu ulaganja – Kulturno – društveni dom Laz. Također, donesene su i odluke o kupnji zemljišta i o dugoročnom kreditnom zaduženju za otkup zemljišta, u svrhu izgradnje nerazvrstane ceste i sportsko – rekreacijskog centra. Zemljišta se kupuju u iznosu od 65 kuna po četvornom metru. Predviđeno je kreditno zaduženje na iznos od 1,5 milijuna kuna na rok od sedam godina s kamatom 1,10 posto. Većina odluka prihvaćena je sa sedam glasova za, dok je petero oporbenih vijećnika uglavnom bilo protiv ili suzdržano.
Također, prihvaćena je i Odluka o dodjeli potpora u poljoprivredi. Odlukom se odobrava i subvencioniranje kamata poljoprivrednih kredita u visini od jedan posto kamata za sklopljeni iznos kredita prema otplatnom planu, samo uz sudjelovanje Krapinsko -zagorske županije. Vijeće je donijelo i Odluku o raspoređivanju sredstava za financiranje političkih aktivnosti za 2021. godinu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba