Ta ga je vožnja stajala tisuću kuna

Slovenac na autocesti A2 u visini Krapine ‘potegnuo’ 128, iako je ograničenje 80 kilometara na sat

Objavljeno: 28.06.2021. zagorjeinternational

Policijska uprava krapinsko – zagorska tijekom pojačanog je nadzora u prometu prošlog vikenda, točnije, od petka do nedjelje, utvrdila ukupno 103 prometna prekršaja, od čega sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 42 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 33 ostala prekršaja u prometu.
Najveća nepropisna brzina kretanja vozila izmjerena je na autocesti A2 u visini Krapine, gdje je 50-godišnji državljanin Slovenije upravljao osobnim automobilom brzinom od 128 kilometara na sat na mjestu gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 80. Zbog prekršaja iz čl. 54. Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozaču je naplaćena novčana kazna od tisuću kuna.
Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u prometnoj nesreći s materijalnom štetom do koje je došlo uslijed neprilagođene brzine u Radoboju, gdje je 32-godišnji hrvatski državljanin, vozač mopeda, upravljao mopedom s 2,47 promila alkohola u organizmu, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i poništena, a moped nije bio registriran, o čemu smo već izvještavali.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba