Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović uručio nagrade najuspješnijim mentoricama i mentorima te učenicima i učenicama krapinskih osnovnih škola

“Bilo je teško raditi u novonastalim okolnostima i uvjetima, stoga je ovaj uspjeh koji ste postigli na natjecanjima, još veći i značajniji. Na tome vam čestitam!”

Objavljeno: 28.06.2021. zagorjeinternational

U dvorištu Galerije grada Krapine, gradonačelnik Zoran Gregurović je uručio darove najuspješnijim mentoricama i mentorima te učenicima i učenicama krapinskih osnovnih škola u školskoj godini 2020./2021.
Čestitao im je na trudu, zalaganju i postignutim rezultatima.

– Znamo da ovo proteklo vrijeme koje je iz nas, nije bilo lako, ne samo za učenike, već i za profesore, učitelje i nastavnike koji s njima rade. Općenito ova situacija nije situacija na koju smo navikli i vrlo je teško u ovakvim okolnostima i uvjetima bilo raditi, stoga je ovaj uspjeh koji ste postigli na natjecanjima, još veći i značajniji. Na tome vam čestitam. Kao Grad, da vam čestitamo i damo poticaj za dalje, pripremili smo određene poklone – za učenike određena novčana sredstva, ovisno o tome jesu li osvajali prva, druga ili treća mjesta, a za mentore poklon bonove. To je znak pažnje Grada Krapine, za sve ono što ste uložili da biste postigli ove rezultate – rekao je Gregurović.

Zahtjevne pripreme

Ravnateljica Osnovne škole Augusta Cesarca Matilda Juričev Žigman rekla je da je iznimno ponosna na učenike i njihove mentore.

– Nije bilo lako u vrijeme pandemije, znam koliko ste se mučili i davali od sebe, stoga još jednom svima čestitam od srca, a velike zahvale i Gradu Krapini i gradonačelniku Greguroviću, drago mi je da netko misli na učitelje – poručila je Juričev Žigman, a čestitkama se pridružila i ravnateljica Osnovne škole “Ljudevit Gaj“ Vlatka Družinec.

– Godina iza nas uistinu je bila izazovna, ali vi ste dokazali da se i u gotovo nemogućim uvjetima mogu postići jako lijepi rezultati. Time je i ovaj uspjeh koji ste ostvarili tijekom nastavne godine, zaista velik – kazala je Družinec.
Nikola Daković iz OŠ Augusta Cesarca osvojio je prvo mjesto na županijskom natjecanju iz matematike, treće mjesto iz fizike i prvo mjesto iz biologije.

– Trudim se, uz pomoć obitelji, pogotovo roditelja i naravno, učitelja, koji nas u školi uče, ali i bodre i zalažu se za nas. Da bi se uspjelo, prije svega važan je interes, da voliš ono za što se pripremaš, onda je sve lakše. Inače se od petog razreda natječem u matematici i ona mi je možda najdraža, ali sve iziskuje trud – rekao je Nikola.

Uloženi trud

Učenica OŠ “Ljudevit Gaj“ Petra Žnidarić, koja je osvojila prvo mjesto na natjecanju iz matematike i hrvatskog jezika te drugo mjesto iz geografije, istaknula je kako se uvijek trudi postići što više i zato puno uči, a njezin je cilj biti najbolja u svemu što radi.

Učiteljica matematike u OŠ “Ljudevit Gaj“ Dragica Šalković jedna je od nagrađenih mentorica.

– S učenicima treba raditi jako puno kako bi postigli takve rezultate, gotovo svaki dan, na svakome satu i nakon nastave. Dakle, zahtjevan je to i vrlo težak posao. Ove je godine bilo posebno teško jer nismo mogli spajati učenike. Svoju sam nastavu odradila preko interneta, a učenica je jako dobra i htjela je puno vježbati – zaključila je Šalković. (ab, vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba