Župan Željko Kolar predstavio novog načelnika županijskog Stožera civilne zaštite, njegovu zamjenicu i članove

“Stjepan Skuliber, predsjednik županijske Vatrogasne zajednice, staložen je, koncentriran, odgovoran i stručan. Karakteristike koje ima kao vatrogasac i čovjek, bile su i više nego dovoljne da ga imenujem za načelnika”

Objavljeno: 25.06.2021. zagorjeinternational

Stjepan Skuliber novi je načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije. Predstavio ga je na današnjoj press konferenciji Stožera župan Željko Kolar.
– Za načelnika Stožera imenovao sam predsjednika Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepana Skulibera, pročelnicu županijskog Upravnog odjela za opće i zajedničke poslove Petru Vrančić Lež za njegovu zamjenicu, a Josipa Cigulu, Stjepana Bručića, Mariju Bedeniković, Krešimira Božića, Tihomira Vančinu, Nadu Dogan, Marijana Lovrenčića, Željka Košutić, Davora Šimunovića, Nenada Capara, Tomislava Jadana i Stjepana Sirovca za članove. Iz navedenog je vidljivo da se uglavnom radi o ravnateljima zdravstvenih ustanova, glavnom vatrogasnom zapovjedniku i ravnatelju Uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije. Zapravo, sastav Stožera je ostao skoro pa isti, osim što imamo novog načelnika. Gospodin Skuliber kao predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije vrhunski je stručnjak za vatrogastvo i ima dugi staž u operativnim snagama. Vrlo je staložen, koncentriran, odgovoran i stručan. Karakteristike koje ima kao profesionalni vatrogasac i čovjek, bili su i više nego dovoljni argumenti da ga imenujem za načelnika Stožera. Petra Vrančić Lež, moja pročelnica, inače u svoj upravnom uredu ima operativne snage i čitavo je vrijeme u kontaktu s njima, jako ih dobro poznaje i taj dodatni dio suradnje s njima, za nju neće biti ništa novo. Trenutno se Stožer najviše bavi pandemijom, no to nije njegova jedina zadaća. Prilikom bilo kakve veće elementarne nepogode, Stožer je taj koji radi planove i koordinira samim akcijama koje su vezane uz tu elementarnu nepogodu – rekao je Kolar.
Podsjetio je i kako se vježbe operativnih snaga održavaju barem jednom godišnje, a onda se i osvrnuo na epidemiološku situaciju u županiji.

Dobra pripremljenost

– Vrlo smo zadovoljni, nijedan zaraženi ili maksimalno dva već danima, međutim, to nije razlog za opuštanje. S 1. srpnja mjere će se još više olabaviti, no, neka “pravila igre“ postoje i dalje, a trajni poziv ljudima je da se cijepe. Traje i naša akcija do 15. srpnja s besplatnim ulaznicama za pet kupališta koja su nas podržala u ovoj akciji – rekao je Kolar.
Novi načelnik Stjepan Skuliber zahvalio je županu Kolaru na imenovanju te istaknuo da su temeljne zadaće Stožera u posljednjih godinu dana bile jako različite i izazovne te je zahvalio prethodnicima koji su vodili Stožer kroz to vrijeme.
– Iskreno se nadamo da će Stožer moći obavljati preventivne zadaće, a to je priprema za nesreće i nepogode koje vrijeme može staviti pred nas. Međutim, tu smo i za krizne situacije i sigurno da će ovaj tim ljudi spremno odgovoriti na sve izazove, kako bi naše Zagorke i Zagorci mogli biti sigurni – kazao je Skuliber, pa dao dnevno izvješće o situaciji s pandemijom koronavirusa u Krapinsko – zagorskoj županiji.
– Broj novooboljelih na 100.000 stanovnika u proteklih sedam dana iznosi pet, a prije sedam dana bio je 13. To ukazuje na znatan pad, više od 60 posto, kao i kod broja hospitaliziranih, kojih je sada dvoje i nitko nije na respiratoru, a prije tjedan dana bilo je šestero – kazao je Skuliber, dodavši da u Zagorju u proteklih sedam dana u Zagorju nije bilo preminulih COVID pozitivnih osoba. Pozvao je i sve na cijepljenje.
– Vrlo je bitno biti društveno odgovoran, cijepljenje je put povratka normalnom životu – zaključio je Skuliber.

2885 doza cjepiva

Dr. Bojana Mahmutović iz Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije rekla je da je po njihovim evidencijama liječnicima opće medicine i zdravstvenim ustanovama u tjedan dana distribuirano ukupno 2885 doza cjepiva, od čega 399 za prvu, a ostalo za drugu dozu cijepljenja. I ona je pozvala na cijepljenje te istaknula da lista čekanja nema. Što se tiče cijepljenja djece, dodala je za djecu stariju od 12 godina odobreno je Pfizerovo cjepivo te će se prvo cijepiti djeca sa zdravstvenim teškoćama, odnosno s kroničnim bolestima.
– To ne znači da se ne smiju cijepiti i zdrava djeca, no takve preporuke za sada nema, a na roditeljima je da odluče žele li svoje dijete dovesti na cijepljenje – zaključila je dr. Mahmutović, otkrivši na kraju da je takvih slučajeva već bilo. (ab, vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba