VIKEND AKCIJA ZAGORSKE POLICIJE: Utvrdili 62 prometna prekršaja, dogodile se dvije prometne nesreće

BEDEKOVČINA: Vozio s 1,5 promila alkohola, očekuje ga kazna od osam tisuća kuna i šestomjesečna zabrana upravljanja motornim vozilima

Objavljeno: 14.06.2021. JJ

Policijski službenici PU krapinsko – zagorske proteklog su vikenda provodili pojačani nadzor u prometu, usmjeren na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja.
Utvrđeno su ukupno 62 prometna prekršaja, od čega šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 18 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 18 ostalih prekršaja.
Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u Bedekovčini, kod 29-godišnjeg vozača osobnog vozila kojemu je izmjereno 1,5 promila. Protiv njega se podnosi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a očekuje ga novčana kazna od osam tisuća kuna i zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.
Najveća nepropisna brzina kretanja vozila izmjerena je na državnoj cesti DC1 u mjestu Galovec Začretski, gdje je 33-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 87 kilometara na sat, na mjestu gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 50, zbog čega vozaču slijedi obavijest o počinjenom prekršaju Zakona o sigurnosti prometa na cestama, za što je predviđena kazna od tisuću kuna.
Tijekom vikenda su obavljeni i očevidi kod dvije prometne nesreće. Obje su bile s materijalnom štetom, a dogodile su se u Andraševcu, zbog držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika, te u Malom Taboru, uslijed neprilagođene brzine.
Bila su tu i tri prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici te jedan prekršaj iz Zakona o zaštiti od požara. Naime, 57-godišnji hrvatski državljanin je 13. lipnja oko 21 sat spaljivao suhu travu te se vatra počela nekontrolirano širiti prema njegovom gospodarskom objektu. Požar su oko 21.30 sati ugasili pripadnici DVD-a Stipernica, koji su spriječili nastanak materijalne štete.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba