Svađe i nesuglasice dio su svake veze, ali sve ima svoju granicu

Ukoliko partner počne kritizirati ove stvari, možda je vrijeme da vaš odnos “pohranite” u muzej prekinutih veza

Objavljeno: 13.06.2021. zagorjeinternational

Svađe i žestoke rasprave dio su svake veze. Ne samo da su normalne, nego su i predvidljive u dugoročnim odnosima s istom osobom. No, što kada vaš partner počne pretjerivati, pa pomisao “ne mogu više ovako i bliži se kraj”, nije daleko od istine. Koje su to teme koje vode prema “muzeju prekinutih veza”? Portal miss7 donosi neke od njih.

Izgled

Ukoliko tvoj partner konstantno kritizira tvoj izgled, vrijeme je da preispitaš svoju vezu. Posebno su teške kritike na račun stvari koje ne možeš promijeniti, na primjer: nos, pjege, veličina grudi ili tvoja visina. U ovom slučaju tvoj partner napada tvoje samopoštovanje. To nije samo uvredljivo i povredljivo, nego je i nevjerojatno nepoštovanje. Stalna kritika izgleda druge osobe potkopava vezu. Također, ovo može biti kvalitetna manipulacija od strane partnera za prekid veze koju je već odavno otpisao.

Obitelj

Kritizira li tvoj partner ljude koji su ti najbliži? Ima li uvijek neki komentar na tvoje roditelje nakon nedjeljnog ručka, na sebičnost tvoje sestre ili “zatupljenost” tvojeg brata? I ovdje vrijedi isto: kritizira se nešto što se ne može promijeniti. Tvoj partner ne bi trebao ismijavati tvoju obitelj, ma kakva ona bila. U krajnjoj liniji, ta obitelj pripada tebi  i tvoj se partner mora nositi s tim – bez neproduktivnih rasprava. Naravno, to ne znači da ne može izraziti konstruktivnu kritiku ili prijedloge pa oboje možete razgovarati o tome.

Religija, tradicija i kultura

Tvoj partner ne bi trebao napadati ono što čini tebe, a to su tvoja vjerovanja, stavovi i nešto čemu osjećaš pripadnost. Sve ove karakteristike dio su tvog identiteta i napad na njih, napad je na tvoje temeljne vrijednosti. Dakako, druga je osoba tu da preispita ono u što vjerujemo, da nas izazove i ponudi svoje viđenje, ali ukoliko su ovi napadi direktni napadi na nas same, a ne na ideje, potreban je oprez.

Karijera

Ako partner konstantno daje negativne komentare na tvoj posao, izbor karijere, tvoj poslovni put, postavlja beskonačna pitanja o prirodi posla, spominje tvoje kolege, visinu plaće, moralnost toga što radite i uopće svrhu toga što uopće radite, to nije osnova za ljubavnu vezu i kvalitetni dugoročni odnos. Na kraju krajeva, bez ikakve dileme, planovi tvog posla i karijere su tvoji. Stani iza svojih strasti, želja i ciljeva. Financijska situacija često igra ključnu ulogu u brojnim vezama. Međutim, ukoliko tvoj partner neprestano kritizira tvoj karijerni put, do financijskih rasprava ne treba ni doći. Pobrini se za sebe i kreni svojim putem, financijskim i životnim.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter