U Kninu će proglasiti Dan žalosti, otac završio na krim obradi

DETALJI TRAGEDIJE: Dječak (5) umro u autu, tata ga zaboravio ostaviti u vrtiću jer je zaspao u autu, pa otišao na posao

Objavljeno: 08.06.2021. zagorjeinternational

U zaključanom autu na parkiralištu u Kninu umro je petogodišnji dječak, doznaje portal sibenik.in. Doznaje se da su otac, majka i dječak ujutro su od kuće krenuli automobilom. Otac, inače vojnik u gardijskoj postrojbi smještenoj u Kninu., majku je odvezao na posao, a potom je, prije nego što ode na posao, trebao odvesti sina u vrtić. Međutim, čini se da je zaboravio na njega jer je dječak zaspao. U vrtiću ga nije ostavio. Kako se sumnja, otac je otišao na posao i ne shvativši da dječaka koji je spavao na zadnjem sjedištu automobila nije odvezao u vrtić i da je još u automobilu. Parkirao je preko puta vojarne na parkiralištu. 

Dječak je ostao na stražnjem sjedištu automobila, zaključan. Temperatura je u Kninu danas išla preko 28 stupnja Celzijevih u hladu. Nemoguće je doznati je li se dječak probudio i pokušavao pozvati pomoć, no zna se da se nedaleko od mjesta na kojem je automobil bio parkiran gradi zid, što stvara popriličnu buku pa je moguće i da dječaka nitko nije čuo. BMW ima i zatamnjena stražnja stakla pa dječaka, premda se se tek nekoliko metara od mjesta na kojem je bio automobil nalaze kontejneri za smeće, očito nitko nije ni mogao vidjeti. Oko 15 sati majka je došla po dječaka u vrtić, ali tamo ga nije bilo. Teta je rekla da u vrtić nije ni stigao. Majka je nazvala supruga, no on je bio uvjeren da je dječaka ostavio u vrtiću pa su se čak i pregledavale snimke nadzornih kamera. Kada je shvatio da dječak nije u vrtiću, otac je otrčao prema autu, otključao ga i pronašao sina bez svijesti. Pokušao ga je reanimirati, no dječaku više nije bilo spasa.

Otac se, piše Index, naposljetku kod automobila srušio u nesvijest. Oko 16 sati stigle su i hitne službe. Konstatirana je dječakova smrt, a policija je započela očevid koji bi trebao rasvijetliti sve detalje nezapamćene tragedije. Kako doznaje Šibenski.hr, nije riječ o problematičnoj obitelji, naprotiv. U vojsci oca cijene kao dobrog i pažljivog čovjeka, pravog profesionalca. Nakon otkrivene tragedije vojna policija odvela ga je na krim-obradu.
– Mlada obitelj ostala je bez malog člana. Svi smo šokirani, građani me zovu cijelo popodne, rekao je gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić za Dnevnik Nove TV i dodao kako će proglasiti Dan žalosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba