Saborski zastupnik Žarko Tušek posjetio Općinu Jesenje, gdje se susreo s novoizabranim načelnikom Darijem Cvrtilom

“Postoji problem sa zatvaranjem financijske konstrukcije za izgradnju dječjeg vrtića, no odmah ćemo komunicirati prema resornom ministarstvu, agenciji i institucijama da se to riješi”

Objavljeno: 01.06.2021. zagorjeinternational

Saborski zastupnik Žarko Tušek (HDZ) posjetio je Općinu Jesenje, gdje se susreo s novoizabranim načelnikom Darijem Cvrtilom (HDZ), koji je nakon njihova sastanka otkrio da su Tušeka upoznali sa situacijom u Općini po preuzimanju vlasti, s projektima koji su trenutno u realizaciji, a s kojima ima i svojevrsnih problema te da su razgovarali o projektima koje planiraju realizirati u ovom mandatu.

– Tu je prije svega pitanje infrastrukture, koja nam je u ovom trenutku zapuštena, a u ovom je našem brdsko – planinskom prostoru ključna za život naših građana. Tema koja nas u ovom trenutku opterećuje jest izgradnja dječjeg vrtića, koja je pri samom završetku, ali imamo problema sa zatvaranjem financijske konstrukcije. No, nadamo se da ćemo svi zajedno iznaći rješenje i ove godine uspjeti završiti vrtić – rekao je Cvrtila.

Političke utakmice

– Drago mi je što sam danas u općini Jesenje, s novoizabranim načelnikom, mladim gospodinom Cvrtilom, zatim gospodinom Draganićem, budućim predsjednikom Općinskog vijeća i kolegom Bosakom. Čestitam im na izbornom rezultatu, na velikoj podršci koju su dobili od svojih sumještana, a ovom prilikom čestitam i svim ostalim gradonačelnicima i načelnicima koji su izabrani na lokalnim izborima. Pozivam ih da uistinu sada kada su izbori završeni, završimo i političke utakmice koje nose izborne kampanje i da se posvetimo razvoju svake općine i svakog grada u našoj županiji. Kao saborski zastupnik, imam odgovornost prema svim jedinicama lokalne samouprave i smatram sve gradonačelnike i načelnike na neki način svojima – rekao je Tušek, pa najavio da će u narednom periodu obići sve zagorske općine i gradove te se upoznati sa svim razvojnim i projektnim prioritetima te sa svim izazovima.

– Pomoći ćemo u i u intenzivnoj komunikaciji između lokalne i regionalne samouprave, centralnih tijela vlasti i javnih institucija, bez kojih ne mogu funkcionirati jedinice lokalne samouprave – najavio je Tušek, pa istaknuo kako se vidi entuzijazam novog načelnika Jesenja.

Nepotrebne penalizacije

– Naravno, moramo to reći, tu su i određeni problemi vezani uz završetak kapitalnog projekta, a to je izgradnja dječjeg vrtića. Već sam danas, zajedno s načelnikom, prionuo poslu, da komuniciramo prema resornom Ministarstvu i agenciji te institucijama, kako bi se završio financijski okvir za realizaciju tog projekta, kako se ne bi dogodile nepotrebne penalizacije Općini, a samim time i veliki novi trošak za porezne obveznike. Razgovarali smo i o ostalim projektima vezanima uz prometnu infrastrukturu, javnu i komunalnu infrastrukturu, vodno – opskrbnu infrastrukturu, dogovorili smo neke sastanke, tako da će se nakon današnjeg sastanka dogovoriti i sastanak načelnika s predstavnicima Hrvatskih voda, a zajedno s gradonačelnikom Krapine dogovaramo i sastanak s predstavnicima Hrvatskih cesta oko kapitalne rekonstrukcije ceste D74, a ovdje su nam predočeni i projektni izazovi vezani uz sanaciju klizišta, tako da ćemo i tu brzo krenuti u projektiranje i razgovore sa ŽUC-om i Hrvatskim cestama – zaključio je Tušek, pa načelniku poželio mnogo sreće, istaknuvši kako mu stoji na raspolaganju. (ab, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba