Grad Lepoglava uručio poklone za 35 osnovnoškolaca koji su ostvarili uspjeh na županijskim i državnim natjecanjima, a nagrađena je i jedna srednjoškolka

Lepoglavčanku Lorenu Škvarić, državnu prvakinju u cvjećarstvu, Grad nagradio laptopom

Objavljeno: 28.05.2021. zagorjeinternational

Grad Lepoglava je i ove godine nagradio najuspješnije učenike iz svojih osnovnih škola. Za njih je u srijedu organiziran prijem na kojem im je, kao i njihovim mentorima, gradonačelnik Marijan Škvarić, uz čestitke na rezultatima ostvarenima na županijskim i državnim natjecanjima, uručio prigodne gradske nagrade.

Stvaranje temelja

– Temelj razvoja Grada Lepoglave ulaganje je u mlade ljude i u njihovo obrazovanje. Pri tome poseban naglasak stavljamo na izvrsnost, potičući učenike da budu najbolji u onome što rade. U ovom smo trenutku za nagrade izdvojili 15.000 kuna. Željeli bismo da taj iznos bude veći pa stoga pozivam sve učenike da ulože dodatan napor i još više truda u stjecanje znanje koja će im omogućiti ne samo da budu među nagrađenim učenicima, već da, što je najvažnije, stvore dobre temelje za uspješan život – poručio je gradonačelnik Škvarić, dodajući da Grad Lepoglava, iako nije osnivač osnovnih škola na gradskom području, godišnje izdvaja više od 500.000 kuna za programe u obrazovanju, kojima obrazovni standard na području grada podiže na višu kvalitativnu razinu.
Nagrade je primilo 35 učenika – po 15 iz OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave i OŠ Ivana Rangera iz Kamenice te pet iz OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice. Ovisno o ostvarenim rezultatima, učenici su, uz knjige, nagrađeni i novčanim darom koji su primili i njihovi mentori.

WorldSkills

Iako je riječ o nagrađivanju osnovnoškolaca, ovo je bila prigoda da se nagradi i jedna srednjoškolka. Naime, učenica Srednje škole “Arboretum Opeka” iz Marčana je i Lepoglavčanka Lorena Škvarić, koja je na državnom natjecanju strukovnih škola WorldSkills Croatia nedavno osvojila naslov državne prvakinje u disciplini cvjećarstvo.
Uz čestitke za pokazano znanje i umijeće koje je državnoj prvakinji, njenoj mentorici i profesorima uputio gradonačelnik Škvarić, Grad Lepoglava Lorenu je nagradio prijenosnim računalom.
– Zahvalila bih Gradu Lepoglavi na ovom vrijednom daru. Isto tako zahvalila bih ovom prigodom svojim profesorima na svemu što su me naučili i pomogli mi da ostvarim ovaj rezultat za koji je na natjecanju trebalo kroz tri dana pokazati svoje znanje u izradi buketa, instalacije te, što je bio model iznenađenja, ženskog šešira od cvijeća – rekla je maturantica Lorena, koju već čeka i posao u cvjećarni u Lepoglavi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba