SIMPLY THE BEST: U Zagorje stigle dvije godišnje nagrade za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu - laureati su Muzej Radboa i Glamping Village Terme Tuhelj

IVANA HAZULIN POSPIŠ: Ovo je vrijedna valorizacija našeg dosadašnjeg rada, kao i daljnji motiv za ulaganja u razvoj Muzeja te kulturnog i kreativnog sadržaja

Objavljeno: 27.05.2021. zagorjeinternational

‘Simply the best’, tradicionalna godišnja nagrada za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu, utemeljena 2009. godine, a koju zajednički dodjeljuju UHPA – krovna udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin ‘Way to Croatia’, ni ovaj puta nije zaobišla Zagorje.

Jaka konkurencija

Za 2020. godinu, u kategoriji ‘Kultura’, točnije muzeja i zbirki, nagradu je tako dobio radobojski Muzej Radboa, dok je u kategoriji ‘Ugostiteljstvo’, odnosno objekata s ponudom smještaja i dodatnih sadržaja dobitnik nagrade Glamping Village Terme Tuhelj.

Nagrade se inače dodjeljuju u pet kategorija, od kojih svaka ima po nekoliko potkategorija, pa su tako uz radobojski muzej, nagrađeni Entomološki muzej iz Varaždina i Gradski muzej Sisak – Holandska kuća, dok je uz glamping selo u Tuheljskim Toplicama, nagrađen i Japin breg iz Đurđevca te Ranč Ramarin iz Garčina.

– Zadovoljstvo nam je što je Muzej Radboa dobitnik godišnje nacionalne nagrade Simply the Best u kategoriji Kultura – Muzeji i zbirke. Ova nagrada označava vrijednu valorizaciju dosadašnjeg rada samog Muzeja, kao i na samim zbirkama, kao i za inventivnost i kreativnost u promociji radobojske baštine. Ova vrijedna nagrada je ujedno i daljnji motiv za ulaganja u razvoj Muzeja, muzejskih zbirki te kulturnog i kreativnog sadržaja, kao što su partnerstvo u projektima “Aktivni i nakon 65-e!” i “Kreativno online”, čija ukupna vrijednost prelazi 1,8 milijuna kuna – rekla nam je ravnateljica Muzeja Radboa Ivana Hazulin Pospiš.

Popis nagrađenih

Popis svih dobitnika nagrade Simply the best za 2020. godinu možete pogledati OVDJE.

Dodjela nagrada održat će se 24. studenoga, na ovogodišnjoj poslovnoj turističkoj burzi “Put 2021.” u Crikvenici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba