Povodom Međunarodnog dana obitelji, održano je online stručno predavanje na temu "Obiteljski odnosi - bitna pretpostavka psihičkog zdravlja“

“Što su odnosi članova obitelji skladniji i prožeti međusobnim poštovanjem, veće su šanse da ćemo imati kvalitetno, tolerantno i koherentno društvo”

Objavljeno: 18.05.2021. zagorjeinternational

U organizaciji Krapinsko – zagorske županije, u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, održano je online stručno predavanje “Obiteljski odnosi – bitna pretpostavka psihičkog zdravlja“, na kojem se govorilo o važnosti razvoja emocionalne inteligencije unutar obitelji, o mogućnostima boljeg prepoznavanja vlastitih emocija i emocija osoba, kao i o načinima reagiranja na njih.
Predavanje je održala profesorica psihologije Ljubica Uvodić Vranić, a odaziv zainteresiranih za predavanje bio je velik, pa je tako prisustvovalo stotinjak stručnih suradnika u odgojnim i obrazovnim ustanovama, odnosno dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, ustanovama socijalne skrbi, zdravstvenim ustanovama te udrugama koje se bave djecom.
Na predavanju je istaknuto kako je važno osvijestiti značaj obiteljskih odnosa.
– Viša razina emocionalne inteligencije doprinosi uspješnom rješavanju stresnih situacija, izbjegavanju sukoba i prevenciji rizičnih ponašanja. Što su međusobni odnosi članova obitelji skladniji i prožeti međusobnim poštovanjem, veće su mogućnosti da ćemo imati kvalitetno, tolerantno i koherentno društvo – zaključak je predavanja.
Iz Krapinsko – zagorske županije ističu kako uvijek nastoje podržati sve aktivnosti kojima je cilj razvijati mrežu usluga namijenjenih djeci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba