WRC Croatia Rally '21 - KAKVA PROMOCIJA ZAGORJA I HRVATSKE : U Kumrovec sletio šef Svjetske automobilističke federacije (FIA) i legenda moto sporta Jean Todt, koji je pohvalio entuzijazam Hrvata za relijem

TODT: Odlična organizacija ovdje u Kumrovcu. Pitao sam i da li je Titova kuća na prodaju, rekli su mi da nije

Objavljeno: 25.04.2021. zagorjeinternational

Hrvatska je po prvi puta domaćin utrke WRC-a koja se održava po cestama Krapinsko – zagorske, Zagrebačke i Karlovačke županije te grada Zagreba. Prva dva dana vozilo se po samoborskom gorju i Karlovačkoj županiji, a nedjelja je rezervirana za Krapinsko – zagorsku županiju, odnosno vožnju na području općina Stubičke Toplice, Kumrovec i Zagorska Sela. Cilj je u Kumrovcu, kamo je povodom završnice Croatia Rallyja ’21 stigao i predsjednik Svjetske automobilističke federacije (FIA), Jean Todt, koji će najboljima dodijeliti nagrade. Legendarni šef Ferrarijeve momčadi u F1 u Kumrovec je sletio helikopterom, a dočekali su ga domaćin, načelnik Kumrovca Robert Šplajt i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. Bila je to prilike da i da se prije ceremonije proglašenja malo razgleda Staro selo Kumrovec.
Fantastično je ovdje vidjeti takav entuzijazam za reli. WRC je prvi puta u Hrvatskoj, a poklapa se s proslavom 115 godina moto sporta u vašoj zemlji. Ovdje vidim strast za moto sportom, a vjerujem da će se nakon ovog teškog perioda zbog pandemije Covida-19 uskoro moći utrkivati normalno – kazao je Todt.
Todta su novinari upitali kakvi su mu dojmovi iz Kumrovca, gdje je posjetio rodnu kuću Josipa Broza Tita.
– Kad sam bio mlad, imao sam priliku susresti se s Titom u Dubrovniku, to su lijepe uspomene, stoga mi je vrlo drago što sam sada posjetio njegovu prekrasnu kuću. Pitao sam da li je na prodaju, ali rekli su mi da nije – našalio se predsjednik FIA-e, koji je prije Kumrovca sletio i na Sljeme jer je jedna etapa završavala u Pili, a dočekao ga je načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak.


Načelnik Robert Šplajt kazao je kako Kumrovec ima iskustva s održavanjem velikih manifestacija poput ove, pogotovo rallyja.
-Imamo već 10. po redu međunarodni Delta Rally u Kumrovcu i znamo što možemo očekivati od ovako velikih priredbi, ali naravno, ovo jako puno znači, ne samo za Kumrovec, već za cijelu Krapinsko – zagorsku županiju. Nadamo se da će ovo ostati u Hrvatskoj i da ćemo biti prepoznati kao odlična destinacija za automobilizam te kao turistička destinacija, odnosno da ćemo se potvrditi na karti Europe i svijeta, razvijati ne samo morski, nego i ovaj naš kontinentalni turizam, koji bi tada konačno došao do izražaja i do onog kapaciteta koji zaslužuje – kazao je Šplajt.
Krapinsko- zagorski župan Željko Kolar rekao je kako je svjetski rally u Hrvatskoj, san svih vozača u automobilističkom svijetu.
– Rally nije bio predviđen s publikom , no na 300 kilometara duge staze, nemoguće je spriječiti da publika dođe. Pozivamo sve da se rasprše po svim tim silnim kilometrima staze te da se pridržavaju epidemioloških mjera. Ovo je ogromna promocija Hrvatske kao turističke destinacije i naravno, naše Krapinsko -zagorske županije, Kumrovca, Zagorskih Sela i Stubičkih Toplica. Prema informacijama koje sam dobio, jučer je 15 milijuna ljudi gledalo prijenos iz Hrvatske i to je promocija koju ne možemo platiti . Želja svih nas koji smo mjesecima sudjelovali u organizaciji utrke, jest da se sljedeće godine ponovno Svjetski kup utrka održi u Hrvatskoj, ali tada pod potpuno slobodnim uvjetima. Naravno da ćemo znati to turistički realizirati i pokazati da smo i u drugom dijelu organizacije, odlični i da to možemo napraviti na svjetskoj razini – zaključio je Kolar.
Na dodjeli nagrada očekuje se i ministrica turizma Nikolina Brnjac.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba