OPRAVDALI POSTOJANJE: U Poduzetničkom centru KZŽ u protekle tri godine pripremljeni projekti vrijedni više od 1,1 milijardu kuna

MARTINA JANTOL ŽUPANIĆ: Za ovu godinu imamo prijavljenih 45 novih projekata, očekujemo povećanje prihoda za 32 posto

Objavljeno: 19.04.2021. zagorjeinternational


U Poslovno – tehnološkom inkubatoru Krapinsko – zagorske županije u Krapini je održana konferencija za medije na temu aktivnosti Poduzetničkog centra KZŽ u 2020. i 2021. godini. Poduzetnički centar kao poduzetnička potporna institucija zadužena je za operativno provođenje mjera za razvoj poticanja poduzetništva na lokalnom području Krapinsko – zagorske županije i kao sredstvo edukativne pomoći.

– Pomažemo poduzetnicima u razvoju poduzetništva i njihovih ideja. Osnovne su aktivnosti priprema i provedba projekata, savjetovanje i informiranje, operater inkubatora, ured WBAF Hrvatska te edukacije – navela je direktorica Martina Jantol Županić te dodala da su u protekle tri godine pripremili projekte ukupno vrijedne više od 1,1 milijardu kuna.

76 projekata u 2020.

– Stručnjaci Centra su u prošloj godini samo za tržište pripremili 76 projekata, ukupne vrijednosti 14,9 milijuna kuna, od toga 21 projekt za poduzetništvo u vrijednosti 9,6 milijuna kuna te 55 projekta za ruralni razvoj u vrijednosti 5,3 milijuna kuna. Što se tiče pripreme projekata za poduzetnički centar, vrijednosti 170 milijuna kuna, u osam projekata smo bili partneri ili nositelji. Jedan od najznačajnijih je inkubator, vrijedan 32,5 milijuna kuna, tu su i E – poslovanje, Podrži, Bussines Point Zagorje, Follow you food, Alpe Adria Alliance, Tech Boost program i Baif“ – nabrojala je direktorica Jantol Županić te naglasila kako je Centar, kao prva poduzetnička potporna institucija u Hrvatskoj, 20. ožujka 2020. godine stavljen u funkciju besplatnog pružanja savjetodavnih usluga poduzetnicima tijekom epidemije koronavirusa.

– Poslovno – tehnološki inkubator je najvažniji projekt završen u 2020. godini. Ima 13 inkubacijskih prostora, od kojih je 11 inkubacijskih već puno. Tu je i Edukacijsko – tehnološki prostor, Centar za robotiku i nove tehnologije, Inovativni laboratorij i savjetodavni inkubator. Želimo da naš inkubator bude hot – spot poduzetništva, središte stručne, savjetodavne i mentorske pomoći za potporu rastu i razvoju poduzetništva u Krapinsko – zagorskoj županiji – poručila je direktorica Jantol Županić te navela da je prošle godine zbog epidemije održano manje radionica nego što je planirano, no da je održano nekoliko konferencija i Dani otvorenih vrata.

– Što se tiče planova za ovu godinu, prijavljeno je 45 novih projekata. U projektu BAIF širimo mentorsku mrežu, bio je javni natječaj za 10 domaćih i 5 međunarodnih mentora u mreži, izrađen je kurikulum investicijske spremnosti, tu je i provedba boot kampa, kurikulum edukacije za poslovne anđele, a planira se i sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji. Provodimo i projekt Bussines point Zagorje, u kojem ćemo informirati poduzetnike s područja naše županije, nadograditi web stranice s interaktivnih prikazom poslovnih zona, povezivati poduzetnike u KZŽ, javni i privatni sektor. Tu je i nastavak provedbi aktivnosti projekta BAIF, prijava projekta Alpe – Adria, održavanje start – up sajma i posjete kolegama iz drugih inkubatora, priprema start – upova na nove investicije. U 2020. godini prihodi Poduzetničkog centra su bili 2.548.000 kuna, a 2021. očekujemo povećanje za 32 posto. Što se tiče rashoda, 2020. je bila na 2.543.000, a 2021. se očekuje povećanje 31 posto – navela je direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Martina Jantol Županić.

Ljudi ključ uspjeha

Župan Željko Kolar čestitao je djelatnicima i direktorici Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Martini Jantol Županić na rezultatima u 2020. godini te na planu i programu za 2021.

– Ključ uspjeha rada Poduzetničkog centra, kao i svih naših ustanova, su ljudi. Ovdje ima niz sjajnih mladih stručnjaka koji mogu odgovoriti izazovima u gospodarstvu i obrazovanju te jednom pozicioniranju koje planiramo ne samo na nacionalnoj, nego i na europskoj razini -rekao je župan Kolar te naglasio kako je svaki dan u Poslovno – tehnološkom inkubatoru užurban i pun aktivnosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba