OD MINISTARSTVA DOBILI STO TISUĆA KUNA: Udruga mladih Feniks šestu godinu nastavlja s provedbom projekta Lokalni volonterski centar "Orkas"

Organizirat će šesti Festival volonterizma i konferenciju “Tragovima volonterstva”, a nastavit će i pružati instrukcije djeci iz socijalno ugroženih obitelji

Objavljeno: 11.04.2021. zagorjeinternational

Udruga mladih Feniks zajedno s partnerima, Krapinsko – zagorskom županijom, Gradom Oroslavjem, Općinom Stubičke Toplice, Općinom Jakovlje, Osnovnom školom Oroslavje, Srednjom školom Oroslavje i Centrom za socijalnu skrb Donja Stubica, uspješno je prijavila nastavak projekta “Lokalni volonterski centar Orkas“ 6.0.
Riječ je o projektu koji je započeo u kolovozu 2015. godine, a financiran je sredstvima dodijeljenima putem natječaja Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu od 100.000 kuna. Provedba projekta “Lokalni volonterski centar Orkas“ 6.0 započela je u siječnju ove godine i trajat će do prosinca.

Petogodišnja provedba

Opći cilj projekta je doprinos sustavnom razvoju volonterstva kroz djelovanje Lokalnog volonterskog centra u područjima promocije i razvoja volonterstva, edukacije organizatora volontiranja, volontera i građana o volonterstvu te razmjene informacija o ponudi i potražnji volonterskog rada. Budući da je tijekom petogodišnje provedbe projekta udruga stekla uvid u problem pronalaženja odgovarajućih volontera u odnosu na potrebe organizatora volontiranja i obrnuto, nastavkom provedbe projektnih aktivnosti u šestoj godini, kao što su edukacija građana putem radionica “Volonterski menadžment u zajednici“ i “Volontiranje na kvadrat“, Udruga mladih Feniks aktivno će raditi na rješavanju spomenutih problema kroz osnaživanje i podizanje opće svijesti o volonterstvu u lokalnim zajednicama Oroslavja, Stubičkih Toplica i Jakovlja.

Razmjena iskustva

U sklopu projekta organizirat će se šesti Festival volonterizma, kao i razne volonterske akcije te će se nastaviti volonterski program pružanja pomoći u učenju – instrukcije za djecu iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji. Cilj je razmjena iskustava volonterskih centara i organizatora volontiranja. Organizirat će se i konferencija “Tragovima volonterstva“, u sklopu koje će organizatori volontiranja moći razmijeniti svoja volonterska iskustva te istaknuti primjere dobre prakse, kako bi se na taj način pridonijelo kako promociji i razvoju volontiranja, tako i daljnjem radu i djelovanju lokalnih volonterskih centara te potaknulo i ostale dionike na organiziranje i provođenje volonterskih akcija i programa. U navedenim aktivnostima sudjelovat će udruge i volonteri s područja obuhvaćenog projektom. O svim planiranim aktivnostima građani će biti detaljnije obaviješteni putem lokalnih medija te internetske i Facebook stranice LVC-a “Orkas“ i Udruge mladih Feniks.
Djelovanje LVC-a “Orkas“ u šestoj godini provedbe probudit će lokalne zajednice područja obuhvaćenog provedbom projekta budući da će se, sudjelovanjem u aktivnostima projekta i promocijom volonterstva, građane senzibilizirati za volontiranje, pomaganje i društveno koristan rad.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba