ZA SVAKU POHVALU: Udruge i pojedinci iz Krapinskih Toplica se ujedinili u još jednoj humanitarnoj akciji - prikupljali šunkice, gibanice, kolače, jaja, luk, ribice...

JOŠ IMA DOBRIH LJUDI: Složeno je 30 “Vuzmenih objeda” koje su gerontodomaćice na Veliki petak podijelile onim najpotrebitijima na području općine

Objavljeno: 03.04.2021. JJ

Nakon što smo na Facebooku naišli na informaciju o prigodnoj humanitarnoj akciji “Vuzmeni objed” za starije i nemoćne osobe u Krapinskim Toplicama, kontaktirali smo pokretačicu akcije Karmelitu Pavliša, koja isprva nije željela da se to objavljuje u medijima, ali je naposlijetku ipak pristala, uz riječi: “Objavite to radi svih onih koji su se priključili akciji i pomogli starijima i nemoćnima.”

Puna srca

– Razmišljala sam jedan dan o Vuzmu i kak’ je to bilo prije, dok smo bili mali i kak’ nismo puno imali za stolom, ali i to kaj smo imali, činilo nas je sretnima i punog srca “slavili” smo Uskrs. Onda mi je palo na pamet da imamo gerontodomaćice i da bismo mogli pomoći  našim najpotrebnijima, starijima i nemoćnima, ali ne u vidu paketa brašna, ulja, šećera i ostalog, jer to dobivaju, nego da konkretno složimo “Vuzmeni objed”. Objavila sam to u Facebook grupi “Krapinske Toplice naše mjesto”, kontaktirala  sam pojedince i neke naše udruge te naš KUD i svi su odmah rekli da će se priključiti. Prikupili smo zbilja puno toga, i šunkica i gibanica i kolača i jaja i luka i ribica za post, pa su gerontodomaćice složile pravi “Vuzmeni objed” koji je korisnicima podijeljen na Veliki petak. Jedino što sam ih zamolila, jest to da “objede” podijele zaista samo onim najnemoćnijima i najpotrebitijim žiteljima naše općine, a njih je trenutno tridesetak na popisu i toliko paketa smo složili – rekla nam je Karmelita Pavliša, koja zahvaljuje udrugama “Kubure Male Erpenje”, Udruzi žena Vrtnjakovec, KUD-u “Zlatko Baloković”, gerontodomaćicama i svim pojedincima koji su se odazvali bilo na njezin poziv, bilo da su se sami sjetili donijeti nešto za obrok.

Spremni pomoći

– Malo dobrih ljudi, ali ih ima, u svakoj takvoj akciji spoznam da postoje dobri ljudi uvijek spremni pomoći i to mi nekako daje snage za dalje. Nadam se da će korisnici imati barem malo ljepši Vuzem, jer neki imaju slabe i nemoćne ruke da bi si sami napravili gibanice i kolače, a htjela bih istaknuti da smo jedan veliki paket uputili i jednoj obitelji s puno djece, a jedan s kolačima obitelji čiji su članovi bolesni i nemoćni i ne mogu trenutno napraviti kolače da razvesele svoju djecu. Svima želim sretan, blagoslovljen i zdrav Uskrs – poručuje Karmelita Pavliša.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba