U Maču su u tijeku komunalni radovi po mjesnim odborima

Čiste se kanali uz prometnice i uređuju makadamski putevi, a u centru kod ambulante iscrtana je signalizacija za lakši pristup osoba s invaliditetom

Objavljeno: 28.03.2021. zagorjeinternational


U općini Mače u tijeku su komunalni radovi po mjesnim odborima. Do sada su kopani kanali i grabe te uređivani makadamski putevi u Peršavesi, Delkovcu, Vukancima, Frkuljevcu Peršaveskom, u Malom i Velikom Bukovcu te u mjesnim odborima Mače i Mače pod brijeg.

– Čiste se kanali uz prometnice, koji su, budući da je dionica ravničarska, vrlo važni kako bi se očuvao asfalt. Kompletna dionica čišćena je i prije dvije godine, no stajaće vode dovode do bržeg zamuljivanja, pa se režu bankine i ravnaju pokosi – objašnjava načelnica Mladenka Mikulec te ujedno poziva vlasnike parcela uz prometnicu da iskoriste pogodnost sufinanciranja pritočnih kanala. Naime, kopanje kanala koji prolaze uz dvije privatne parcele, a okomiti su na prometnicu, Općina Mače sufinancira 50 posto.

– Ovu je pogodnost do sada iskoristio samo jedan mještanin te je kanal uz njegovo poljoprivredno zemljište produbljen. Predstoje ovakvi radovi i u Mjesnom odboru Mali i Veliki Komor, a žitelji mogu i dalje u Općinu dojaviti probleme i potrebe, koji će se nastojati riješiti u najkraćem rok – zaključuje načelnica Mikulec.
Dodaje kako je u središtu Mača iscrtana i horizontalna signalizacija za pristup liječniku osoba sa invaliditetom. Naime, proteklih tjedana ukazano je da automobili onemoguće pristup do lifta kod ambulante pa je to sada regulirano horizontalnom i vertikalnom signalizacijom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba