DONACIJA MUP-a: DVD Đurmanec bogatiji za novo, potpuno opremljeno i više od dva milijuna kuna vrijedno lako šumsko navalno vozilo marke Mercedes

“Velik dio naše općine prekrivaju šume i ovakvo vozilo nam je trebalo. Sljedeći korak je novi vatrogasni dom”

Objavljeno: 26.03.2021. zagorjeinternational

Nakon 11 godina, kad je zadnji put obnovljen vozni park kupnjom autocisterne, u četvrtak je vozni park DVD-a Đurmanec bogatiji za novo, suvremeno i potpuno opremljeno, više od dva milijuna kuna vrijedno lako šumsko navalno vozilo marke Mercedes, koje je preuzeto u Zagrebu na poligonu Policijske akademije.

Pet mjeseci ranije

– Budući da velik dio općine Đurmanec prekrivaju šume, DVD se u suradnji s Općinom prijavio na natječaj MUP-a, s potrebom lakog navalnog šumskog vozila. Pozitivni rezultat natječaja stigao je u veljači prošle godine, kada je i potpisan ugovor s rokom isporuke 18 mjeseci. Na veliku radost svih naših članova i mještana Đurmanca, vozilo je isporučeno pet mjeseci prije roka. Ovom prilikom zahvala svima koji su pomogli na realizaciji ovog projekta koji je za našu općinu od iznimnog značaja, posebno načelniku Damiru Beloševiću, saborskom zastupniku Žarku Tušeku, Ministarstvima i Vladi RH, koji su osmislili ovaj program koji je omogućio da i manja vatrogasna društva imaju priliku obnoviti svoj vozni park – ističu iz DVD-a Đurmanec.
Vozilo je inače đurmanečkim vatrogascima dodijeljeno temeljem natječaja koji je 2018. godine raspisao MUP-a u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, s koji je financiran iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija u iznosu od 85 posto, uz 15 posto nacionalne komponente.

Otkup zemljišta

Valja napomenuti da je DVD Đurmanec i pred sklapanjem ugovora za kupnju zemljišta, kako bi se krenulo u izradu projektne dokumentacije za izgradnju novog vatrogasnog doma prema najsuvremenijim standardima, za što će se DVD, ističu iz Društva, također u pogledu financiranja javiti na buduće natječaje EU-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba