ŠTETA JE NEKOLIKO STOTINA TISUĆA KUNA: Poznat uzrok požara na obiteljskoj kući u Humu Zabočkom

NEPAŽNJA UKUĆANA: Nakon čišćenja peći odlagali pepeo i žar u metalnu posudu pored koje su se nalazile daske i drvena komoda, a na njoj knjige i papir

Objavljeno: 26.03.2021. JJ

U četvrtak oko 9.20 sati u Humu Zabočkom je došlo do požara na obiteljskoj kući u vlasništvu 66-godišnjeg hrvatskog državljana.
Kako doznajemo iz Policijske uprave krapinsko – zagorske, ukućani su nakon čišćenja peći na kruta goriva nepažljivo odlagali pepeo i žar iz peći u metalnu posudu na natkrivenoj terasi kuće, pored koje su se nalazile daske i drvena komoda na kojoj su bile odložene knjige i papir. Uslijed prijenosa topline iz metalne posude, zapalili su se papir i knjige, a vatra se potom proširila na drvenu konstrukciju krova terase, a onda i na drveno krovište kuće.
U požaru je nagorjela krovna konstrukcija terase, dio krovišta, a na tavanskom prostoru uslijed djelovanja topline došlo je do topljenja plastičnih predmeta, deformiranja gips ploča i začađenja tavanskog prostora.
Požar su ugasili pripadnici Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok i DVD-a Zabok, ozlijeđenih osoba nije bilo, a šteta nastala u požaru je nekoliko stotina tisuća kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba