LIJEPE VIJESTI STIŽU IZ PREGRADE: Grad je u prvom kvartalu ove godine zaprimio 22 zahtjeva za naknadu za novorođenčad – to je sedmero djece više nego prošle godine u istom razdoblju

Roditeljima novorođenčadi uručeni “Paketi za super početak” i isplaćene novčane naknade

Objavljeno: 24.03.2021. zagorjeinternational

Grad Pregrada je u prvom kvartalu ove godine zaprimio 22 zahtjeva za naknadu za novorođenčad – to je sedmero djece više nego prošle godine u istom razdoblju. Roditeljima su, iako Grad zbog pandemije koronavirusa ne održava tradicionalne prijeme za bebe u gradskim prostorijama, u utorak podijeljeni “Paketi za super početak“ te isplaćene naknade na njihove bankovne račune.
“Paket za super početak“ sadrži hrvatske proizvode od stopostotnog pamuka s bojama i detaljima koji simboliziraju Pregradu, a od ove godine u sadržaju paketa nalazi se i knjiga “Bebe vole papati“ – priručnik o prehrani djece.
Osim toga, maleni Pregračani i Pregračanke besplatno su učlanjeni u Gradsku knjižnicu do prve godine života te su roditeljima dostavljene članske iskaznice.
Od 19. studenoga prošle godine, Pregrada je uključena i u sustav e- Novorođenče, pa roditelji zahtjeve za ostvarenje prava na naknadu za svoje tek rođeno dijete mogu podnijeti prilikom prijave svog djeteta u matičnom uredu ili prijavom u sustav e-Građani, kroz uslugu e-Novorođenče. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba