Objavljeni rezultati preventivno – represivne akcije koja se provodila u organizaciji međunarodne mreže prometne policije

PAMETNI ZNAJU ČEMU SLUŽI: U tjedan dana na zagorskim prometnicama utvrđeno 68 prekršaja nekorištenja pojasa

Objavljeno: 16.03.2021. AB

U organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, čija je članica i Hrvatska, diljem Europe te na razini Ministarstva unutarnjih poslova, provode se ciljane preventivno – represivne akcije usmjerene na iste prekršaje.
Tako su tijekom prošlotjednog pojačanog nadzora prometa policijski službenici PU krapinsko – zagorske utvrdili 68 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.
Policijske aktivnosti iz provedene akcije prvenstveno su bile usmjerene upravo na suzbijanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa na prednjem i stražnjem sjedalu, kao i na način prijevoza djece u vozilima.

– Sigurnosni pojasevi nedvojbeno pridonose smanjenju opasnosti i rizika od nastanka ozbiljnih ozljeda tijekom naglog kočenja i pri sudarima. Zato je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisano da vozač i svi putnici tijekom vožnje u motornom vozilu uvijek koriste sigurnosne pojaseve – podsjećaju iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba