Grad Pregrada usavršio platformu "Otvoreni grad"

Integrirane dvije nove usluge – iProračun te iTransparentnost, putem kojih građani mogu izravno pratiti kako se i u koje svrhe koristi gradski proračun

Objavljeno: 10.03.2021. zagorjeinternational

U suradnji s tvrtkom Libusoft Cicom d.o.o., u Gradu Pregradi su čitavu veljaču radili na usavršavanju platforme “Otvoreni grad”, kako bi stanovnicima Pregrade omogućili transparentan uvid u rad Gradske uprave. Finalni korak dogodio se ovaj tjedan, kada su na platformu integrirane dvije nove usluge – iProračun te iTransparentnost, putem kojih građani mogu izravno pratiti kako se i u koje svrhe koristi gradski proračun. Cilj je građanima pružiti sve relevantne informacije, a zatim ih aktivno uključiti u upravljanje njihovim gradom.

– Između ostaloga, platforma omogućuje unaprjeđenje poslovanja Gradske uprave, koje postaje transparentnije, brže i učinkovitije, pa tako ostvarujemo uštede i brže donosimo odluke – kaže gradonačelnik Marko Vešligaj.
Uslugom iProračun u samo nekoliko klikova mogu se saznati svi podatci o gradskom proračunu. Pomoću iProračuna, Grad svoje fiskalne aktivnosti otvoreno prezentira javnosti. “Otvoreni grad” daje i uvid u sve postupke i ugovore o nabavi, kao i račune dobavljača, pa ovakva proračunska transparentnost sprječava neodgovorno djelovanje i zloupotrebu javnih sredstava te potiče lokalne jedinice na objavu i objašnjenje proračunske dokumentacije, kažu iz Grada.
Autentifikacija se trenutno odvija putem prijave jedinstvenim korisničkim imenom i zaporkom koje možete zatražiti na stranici Grada Pregrada, na kojoj, kao i na Facebook stranici grada, možete pronaći sve detalje o platformi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba