Savjet mladih KZŽ održao svoju posljednju sjednicu četvrtog saziva

HRVOJE NOVAK: Kroz protekle tri godine pokazali smo da imamo ideje, vizije i mogućnosti promijeniti položaj mladih u županiji

Objavljeno: 20.02.2021. zagorjeinternational

Županijski savjet mladih Krapinsko – zagorske županije u petak je održao svoju 13. sjednicu, ujedno i posljednju sjednicu četvrtog saziva. Usvojeno je Izvješće o radu za 2020. godinu, a predsjednik Savjeta mladih KZŽ Hrvoje Novak tom se prilikom osvrnuo i na čitav mandat 2018. – 2021. te istaknuo kako je Savjet kroz tri godine pokazao da ima ideje, vizije i mogućnosti promijeniti položaj mladih u KZŽ. Od brojnih provedenih projekata, posebno je istaknuo projekt “Za mlade u Zagorju – Djelujem i mijenjam“, koji ima za cilj educirati učenike i učenice srednjih škola o procesima koji se događaju na lokalnoj razini, kako bi bili spremni uključiti se u društveni i politički život svoje lokalne zajednice.

– Kroz taj projekt obuhvaćeno je oko 500 mladih s područja naše županije. Drugi projekt je izrada Regionalne strategije za mlade, koji bi trebao biti gotov do kraja godine – rekao je Novak.

Velike mogućnosti

Predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki istaknula je da je četvrti saziv Savjeta mladih KZŽ izričito mlad, svjež, pun ideja i voljan raditi.

– Put je utrt još od 2005. godine, to je onda bio program za mlade pa vijeće pa od 2011. i Savjet mladih. Mogućnosti su sada velike, puno je europskih projekata gdje se oni marljivo javljaju i uzimaju sredstva, a dakako da aktivno sudjeluju i u radu Županijske skupštine, zbog čega imaju i potporu svih njezinih članica i članova. Najvažnije od svega je da su članice i članovi Savjeta maldih uporni i ustrajni, nama najbolji i da im treba otvarati sve više prostora – poručila je Hubicki.

Rad Savjeta pohvalila je i zamjenica župana Jasna Petek.

– Zapravo smo kroz tri odlična projekta u iznosu od 350 tisuća kuna donijeli brdo aktivnosti koje se odnose na mlade, a ono što mi je posebno drago, jest da se tim aktivnostima i projektima promiče lokalno djelovanje Savjeta mladih u smislu odlaska članova Savjeta mladih u naše srednje škole i poticanje mladih ljudi na društveni angažman, informiranje na koji način se mogu uključiti i postati odgovorni građani i građanke našeg društva – naglasila je Petek.

Zahvalnice i priznanja

Na sjednici su uručeni i zahvalnice članicama i članovima Savjeta za sudjelovanje u radu te prigodna priznanja predstavnicima civilnog i javnog sektora za promicanje prava i interesa mladih na području KZŽ: Gradu Klanjcu, Gradu Pregradi, Gradu Zaboku, Lokalnoj akcijskoj grupi “Zagorje – Sutla“, Zagorskoj razvojnoj agenciji, Mreži udruga Zagor, Ivani Radanović i Tajani Broz.

Sjednica je održana u u dvorani za sastanke Poslovno – tehnološkog inkubatora KZŽ u Krapini. Županijska skupština će na svojoj sljedećoj sjednici tajnim glasovanjem odabrati 11 članova petog saziva Županijskog savjeta mladih te njihove zamjenike.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba