CRO SKI KUP: Uspjeh zlatarskoga skijaša na Kupresu u kategoriji starijih kadeta

Tomo Valjak prvi u slalomu, drugi u veleslalomu

Objavljeno: 08.02.2021. AB

S poznatog kupreškog skijališta u BiH, u Zlatar se ovoga vikenda vratio mladi skijaš Tomo Valjak, i to ne praznih ruku. S natjecanja Cro Ski kupa, koje je okupilo ne samo natjecatelje iz Hrvatske, nego i iz BiH i Slovenije, dok je jedan natjecatelj bio s Tajvana, vratio se s tri pokala.

Ski klub Zagreb

Jedan je za osvojeno prvo mjesto u slalomu, a dva za drugu poziciju u veleslalomu.

Tomo je član Ski kluba Zagreb u kojemu je i njegov glavni konkurent stariji kadet, Karlo Filipec. Njih su se dvojica izmjenjivala na postolju, a na trećem je mjestu bio slovenski skijaš Gal Hajdinjak.

Vrijedan je to uspjeh Tome Valjaka u konkurenciji 20-ak skijaša, u sezoni koja je po mnogo čemu specifična- od pandemije COVID-19 virusa do meteoroloških uvjeta .

Utrke na Sljemenu

– Potkraj prošle godine bio sam po tjedan dana na treninzima u Švicarskoj i Italiji, a ove smo godine, koliko su prilike omogućile, trenirali na Sljemenu. Na Kupresu, koji ima oko 55 snježnih dana u godini i visinu 1250 metara, bili smo od 31. siječnja. U četvrtak, 4. veljače, bile su dvije veleslalomske utrke zvane Kriterij 1. snijega i u obje sam osvojio drugo mjesto. Dan poslije vozio se slalom. Bilo je 14 natjecatelja i u kategoriji starijih kadeta osvojio sam prvo mjesto – kaže Tomo, inače učenik prvoga razreda Prve tehničke škole „Tesla“ u Zagrebu, o utrkama koje se boduju za poredak. Već u utorak vozit će veleslalom, a u srijedu slalom, na Prvenstvu Zagreba na Sljemenu. (žs)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba