Ovog vikenda zagorski su policajci imali pune ruke posla

Obavili očevid kod čak devet prometnih nesreća, u Krapini i Prišlinu vozači su lakše ozlijeđeni, a bili su i pod utjecajem alkohola

Objavljeno: 08.02.2021. AB

Policijski službenici tijekom vikenda obavili su očevid kod devet prometnih nesreća. U prometnoj nesreći u Krapini koja se dogodila u petak, do koje je došlo uslijed nepropisnog pretjecanja, dvojica vozača upravljala su motociklima pod utjecajem alkohola od 0,74, i 1,14 promila te je jedan vozač zadobio lakše tjelesne ozljede. U prometnoj nesreći koja se dogodila u Prišlinu zbog neprilagođene brzine jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede, a vozač koji je skrivio tu prometnu nesreću upravljao je vozilom s 1,30 promila alkohola u organizmu. Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Pristavi Krapinskoj i Vrankovcu, uslijed oduzimanja prednosti prolaska, u Strahinju zbog nepropisne vožnje u natrag, zatim u Radoboju, Stubičkim Toplicama i Trstenom uslijed neprilagođene brzine te u Tkalcima zbog nedržanja vozila uz desni rub kolnika.

Inače, tijekom pojačanog nadzora prometa koji je policija provodila i ovog vikenda,  utvrđeno je 135 prometnih prekršaja. Od toga su bila 72 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 36 ostalih prekršaja u prometu. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila iznosila je 189 km/h, na A2 kod Brezove, a najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu kod vozača iznosila je 1,53 promila. (ab)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba