POPUŠTANJE MJERA

Slovenija od vikenda otvara većinu skijališta, skijati mogu oni s negativnim testom na koronavirus

Objavljeno: 21.01.2021. zagorjeinternational

Zbog poboljšanja epidemiološke situacije u dijelu Sloveniji se otvaraju skijališta, idući tjedan počet će nastava u nižim razredima osnovnih škola, otvaraju se tržnice, frizerski saloni, čistionice i mehanički servisi. U devet od 12 regija od subote će skijališta ponovno raditi, a skijati mogu oni s negativnim testom na koronavirus, potvrdio je nakon sjednice premijer Janez Janša.

U devet od 12 regija, onima s boljom epidemiološkom slikom, od subote će skijališta ponovno raditi. Skijati se mogu oni s negativnim testom na koronavirus. U istim regijama će se od utorka otvoriti vrtići i nastava za učenike prva tri razreda osnovnih škola uz poštivanje protuepidemijskih mjera i negativan test na koronavirus. Odgojitelji i učitelji testirat će se dan ranije.

Dopušten je rad tržnica, kioska, servisa za čišćenje, frizerskih i sličnih usluga, dimnjačarskih usluga te se otvaraju i trgovine s opremom za djecu.

Popuštanje mjera važit će u Središnje-slovenskoj, Gorenjskoj, Primorsko-Notranjskoj, Obalno-kraškoj, Koroškoj, Podravskoj, Pomurskoj, Savinjskoj i Zasavskoj regiji, dok u Goriškoj Posavskoj regiji i  Jugoistočnoj  Sloveniji  dosadašnje restrikcije ostaju.

Što se tiče uvjeta za ulazak u Sloveniju za putnike iz prostora EU-a i Schengena, odlučeno je da oni mogu ući bez određivanja obvezne karantene ili negativnog testa na koronavirus, pod uvjetom da taj boravak ne traje duže od 12 sati, i to ako u Sloveniji imaju nekretninu ili zemljište, zbog  skrbi  o članovima obitelji ili imovini,  zbog kontakta s djetetom i nekim drugim izuzetnim slučajevima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba