Milan Vrkljan i Karolina Vidović Krišto napustili Klub zastupnika Domovinskog pokreta

“Vrkljan već duže vrijeme u dogovoru s vrhom HDZ-a priprema udar na DP, a Karolina Vidović – Krišto je tek kolateralna žrtva, koju je vješto izmanipulirao”

Objavljeno: 05.01.2021. zagorjeinternational

Domovinski pokret objavio je na svojem Facebook profilu kako su saborski zastupnici Milan Vrkljan i nezavisna Karolina Vidović Krišto napustili Klub zastupnika te stranke.

– Dragi prijatelji, građani, simpatizeri, članovi, mediji. Saborski zastupnik Milan Vrkljan i nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto odlučili su napustiti Klub zastupnika Domovinskog pokreta, a o tome su javnost, vodstvo Domovinskog pokreta i sve druge članove Kluba obavijestili putem objave na Facebooku. Klub zastupnika Domovinskog pokreta nastavit će funkcionirati s deset članova na ostvarenju naše ideje o rušenju duopola i duboke države, o vraćanju hrvatske države narodu i ujedinjenju srodnih političkih snaga. Milan Vrkljan, čovjek bez izbornog legitimiteta i talac Vilija Beroša, već duže vrijeme u dogovoru s vrhom HDZ-a priprema udar na DP, a Karolina Vidović-Krišto je tek kolateralna žrtva, koju je vješto izmanipulirao. Nadamo se da dr. Vrkljan i Vidović Krišto neće postati prvi žetončići HDZ-a. Želimo im svu sreću u budućem političkom i osobnom životu. Ako imamo isti cilj i dobre namjere, putevi će nam se opet spojiti – stoji u objavi Domovinskog pokreta.

Na Facebook profilu Milana Vrkljana objavljena je zajednička izjava njega i Vidović Krišto. U njoj poručuju kako su bili primorani napustiti Klub Domovinskog pokreta te da su već nekoliko mjeseci izloženi pritiscima i spletkarenjima unutar te stranke kako bi ih se, tvrde, ušutkalo i spriječilo u političkom radu.

– Dragi prijatelji. Nažalost, duboka država je ponovno djelovala, tako da smo Karolina Vidović Krišto i ja bili primorani napustiti Klub zastupnika Domovinskog pokreta. Razlika u pogledima Karoline Vidović Krišto i mene s jedne, te Miroslava Škore i Marija Radića s druge strane, je u tome da mi smatramo da su potrebne korjenite političke promjene u hrvatskom društvu, te da tim promjenama mora biti podređen cjelokupni politički rad. Te promjene su moguće ako se stvori jaka politička opcija, vjerodostojna u svom političkom djelovanju, bez ikakvih trgovačko-nagodbenjačkih motiva. Zbog djelovanja na istinskim promjenama u Hrvatskoj, Vidović Krišto i ja smo već nekoliko mjeseci izloženi različitim pritiscima i spletkarenjima unutar Domovinskog pokreta kako bi nas se ušutkalo i spriječilo u političkom radu. U više sam navrata u razgovoru s Miroslavom Škorom, i na ovom mjestu isticao minimum političkih standarda ispod kojih osobno neću ići. Mi ćemo nastaviti svoje političko djelovanje, a osnovni politički motiv jest stvaranje socijalne i pravedne hrvatske države, države funkcionalne vladavine prava u kojoj su svi građani jednaki pred zakonom. Bivšim kolegama u klubu Domovinskog pokreta želimo sve najbolje u osobnom i političkom životu. O svim detaljima Karolina Vidović Krišto i ja javnost ćemo obavijestiti na konferenciji za medije, o kojoj ćemo vas pravodobno obavijestiti – stoji u njihovoj zajedničkoj objavi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba