U VIKENDICI SU ČEKALI NOVU GODINU

TRAGEDIJA U POSUŠJU: Osmero mladih ugušio plin iz agregata

Objavljeno: 01.01.2021. zagorjeinternational

Osmero mladih se u mjestu Tribistovo kraj Posušja najvjerojatnije ugušilo plinom. Novu godinu su čekali u vikendici te ih je vjerojatno omamio plin iz agregata koji je bio u prizemlju. Policija je tijekom očevida zatvorila put i svima zabranila prolaz. Obitelji i roditelji nastradalih su kroz suze i jauke tješili jedni druge.

– Posljednju komunikaciju mobitelom imali su do četiri sata. Nakon toga više komunikacije nije bilo, a iz susjednih kuća su ih pokušali probuditi oko devet sati. Nakon što nisu odgovorili na kucanje provalili su vrata i vidjeli da su mladići i djevojke u nesvjesnom stanju, ležali jedni preko drugih omamljeni plinom dok su se pokušavali kretati – kažu mještani.

Dodaju kako je i osoba koja je provalila vrata završila na šivanju zbog ozljeda ruke, te da je navodno i dvjema medicinskim sestrama pozlilo kada su došle i vidjele prizor koji su zatekle.

– U susjednoj vikendici bile su također mlađe osobe koje su čekale Novu godinu. Oni su prvi primijetili da nitko nije izašao iz vikendice koja se nalazila u blizini. Nakon toga su pokušali ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih je ušao i u prizemlju zatekao osam osoba u besvjesnom stanju, nakon čega je pozvao policiju – rekao je Milan Galić iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, javlja Klix.ba.

Neslužbeno se navodi da je u kući bilo četvero mladića i četiri djevojke te da su svi imali 18 ili 19 godina.

– Ne mogu zamisliti ništa teže od gubitka djece u jednoj ovakvoj tragediji. Tu smo da izrazimo solidarnost i sućut obiteljima koje su izgubile djecu – rekao je premijer Zdenko Ćosić. Kazao je kako će proglasiti nekoliko dana žalosti.

– Izgubili smo osam mladih života, mislim da je to tragedija koju ćemo još dugo pamtiti i nadam se da ih više nećemo ni imati. Razgovarao sam s dežurnom doktoricom, tu je i tužitelj, napravit će se obdukcija. Ne bih ništa više govorio, jako je nezahvalno govoriti bilo što – rekao je ministar zdravstva Tomislav Pejić, prenosi 24sata.

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, te predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović također je izrazio sućut obiteljima stradalih djevojaka i mladića.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba