Obitelj Drenški iz Prigorja kod Đurmanca i obitelj Herceg iz Tuhlja dobile su najbolju moguću novogodišnju čestitku

Dvije Eme prve su Zagorke rođene u 2021. godini

Objavljeno: 01.01.2021. zagorjeinternational

Prve Zagorke rođene u 2021. godini u OB Zabok dvije su djevojčice, koje će nositi i jednaka imena – Ema. Prvu djevojčicu Lucija Drenški iz Prigorja u Đurmancu rodila je u 9.03 sati, a drugu Emu Nikolina Herceg iz Tuhlja u 9.37 sati.

Svake godine prvorođene daruje Krapinsko – zagorska županija. Darivanje nije izostalo ni ove godine, iako zbog epidemioloških razloga župan Željko Kolar nije fizički posjetio prve rodilje, već su pokloni uručeni preko medicinskog osoblja.

– Prvog dana nove godine zasjalo je sunce i našli smo se na najboljem mogućem mjestu, u rodilištu OB Zabok. Rodile su nam se dvije Zagorke, u iščekivanju smo trećeg poroda, gdje će se roditi prvi Zagorec u ovoj godini. Hvala medicinskom osoblju OB Zabok, ginekologiji, koja je prošle godine radila u vrlo teškim uvjetima. Županija svake godine prvu rodilju daruje novčano odnosno sve rodilje koje rode na prvi dan nove godine. Daruje se i svaka majka koja rodi treće i svako daljnje dijete. Stalno ulažemo u naše rodilište, koje je Rodilište – prijatelj majki. Uz stalne poklone gdje svaki novorođeni Zagorec i Zagorka dobiju mali bodi Zagorje bajka na dlanu, svake godine kupimo i nešto novo od opreme. Za ovu godinu smo definirali da će to biti stol za porod, koji je vrijednosti oko 150 tisuća kuna, već od ponedjeljka će se krenuti s postupkom javne nabave i na taj način ćemo kao Županija doprinijeti još boljim uvjetima za našu ginekologiju – rekao je župan Željko Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba